Oare opulența nu este un păcat?

La această întrebare mi-ar place să răspundă un grup de preoți care au venit aseară la o reuniune. Au făcut ceva eveniment în oraș la restaurantul deținut de ei.

De ce ar trebui acești preoți să se gândească la păcatul săvârșit prin opulență? Pentru că unii dintre ei veniseră acolo cu niște mașini de teren, de vreo câteva zeci de mii de euro.

Subaru am reținut una dintre mărci. Oare acestor oameni nu le este rușine să umble cu asemenea mașini în situația în care există atât de mulți oameni sărmani în lumea asta?

Eu unul cred că opulența este un mare păcat mai ales dacă este săvârșit de niște oameni care ar trebui să ajute pe cei sărmani. Păi câți oameni nevoiași ar fi fost ajutați dacă acel Subaru ar fi fost vândut de exemplu?

Că mulți veți spune că aceste mașini sunt donații. Vindeți fraților mașinile astea scumpe, cumpărați logan-uri și veți constata în primul rând mai multă unitate în biserică.

Voi, preoții opulenți, sunteți unul dintre motivele pentru care astăzi, mulți dintre credincioși nu mai dau pe la biserică. Păi de ce să se ducă? Să-l vadă pe preot cum intră-n curtea bisericii cu mașină de zeci de mii de euro în timp ce ei trag de ani de zile de rate la un amărât de Logan?

Dacă au și Loganul ăla. Opulența preoților alungă oamenii din biserică și nu pricep BOR-ul de ce permite acest lucru, pentru că nu preoții aduc bani, ci oamenii.

Preoții doar bagă mâna în cașcaval și apar de la an la an cu mașini din ce în ce mai bengoase. Nu e ok deloc ce se întâmplă și nu știu unde se va ajunge cu opulența asta.

Leave a Reply