Cât costă întreținerea lunară a unui câine?

Posesia unui animal de companie atrage după sine o mare responsabilitate. Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului oarecum și din cauza aprecierii pe care acest animal o are pentru stăpânul său, pentru faptul că are grijă de el. Se spune că un câine nu mușcă niciodată mâna care-i dă de mâncare, nu? Ei bine, poate mulți dintre voi vă gândiți să vă luați un câine, indiferent că locuiți la casă sau la bloc. Ideal ar fi să luați unul de pe stradă, iubește la fel de tare precum cel de rasă. Întrebarea de bază pe care și-o pun oamenii atunci când le vine ideea de a aduce acasă un cățel se rezumă evident la costuri. În ziua de azi, dacă vrei să ai grijă de un câine ca la carte, trebuie să scoți ceva bani din buzunar.

Cât costă întreținerea lunară a unui câine?

În momentul în care ai adus un cățel acasă, trebuie să scoți din buzunar în jur de 400 de lei. În acești bani intră vaccinurile, carnetul de sănătate și cipul de localizare. Desigur, suma poate să difere în funcție de cabinetul veterinar în care ajungeți. Dacă este un cățel luat de pe stradă, este foarte recomandată și o deparazitare pentru că mai mult ca sigur are purici sau alte cârcioabe specifice rasei. În funcție de vârstă, trebuie făcute și niște deparazitări interne/externe lunare, adică +200 de lei/lună. Legat de cip, știu că mulți dintre voi veți spune că nu e nevoie și chestii de-astea dar doamne-ferește să-l pierdeți. Nu se știe niciodată, s-a întâmplat și la case mai mari așa că e bine să fim preventivi. Nu costă așa de mult.

După ce v-ați asigurat că animalul este ok din punct de vedere al sănătății, trebuie să-i cumpărați câteva jucării din magazin. Vă recomand Animax, acolo am văzut niște jucărele muuuult mai ieftine decât ce veți putea găsi prin hipermarketuri. Este recomandat să-i cumpărați jucării pentru că altfel, cine credeți că se va alege cu papucii distruși prin casă? Au existat cazuri în care cățeii au distrus chiar și mobila din casă cu rosul lor enervant. Așa că de ce să ne enervăm de ce să țipăm la un suflet care nu are judecată? Mai bine cumpărăm câteva jucării și salvăm încălțămintea, mobila și covoarele. Deci dacă ar fi să ne gândim, ar mai fi un +20 de lei pe lună pentru aceste jucărele. Nu e o sumă chiar așa de mare, nu?

La capitolul hrană, lucrurile sunt destul de simple. Câinele are nevoie de mâncare dedicată, special creată pentru corpul lui și pentru necesarul lui de nutrienți/vitamine/minerale. Multă lume s-a obișnuit să dea de mâncare patrupedelor resturi de la masă, ciorbă, o fiertură de oase, etc. TOTAL GREȘIT. Câinele are nevoie de mâncare special creată pentru el întrucât are alt necesar de vitamine și minerale față de noi, oamenii. Desigur, nu o să moară dacă mănâncă ciorbă dar pe termen lung apar carențele de vitamine și astfel, animalul este mult mai predispus la boli. Se poate cumpăra online hrană uscată pentru câini de cea mai bună calitate. Branduri precum Royal Canin, Petkult, sunt la mare căutare.

Costurile cu hrana le puteți calcula voi, în funcție de tipul de hrană uscată pe care o veți cumpăra. Prețurile diferă în funcție de brand, de tip (adult sau junior), de cantitate și așa mai departe. De exemplu, dacă veți cumpăra Hrană uscată pentru câini Petkult Sensitive Maxi Adult cu miel și orez 12 kg și aveți un cățel de 25-30 kg, un săculeț de 12 kg o să vă ajungă mai bine de o lună de zile. Am pus mai jos un mic „ghid de hrănire” ca să vă faceți o idee despre câtă hrană are nevoie un câine în funcție kg.

Ghid de hrănire

Greutate 25 – 30 kg – 345 grame /zi maxim

Greutate 30 – 40 kg – 470 grame/zi maxim

Greutate 40 – 50 kg – 570 grame /zi maxim

Greutate 50 – 60 kg – 640 grame/zi maxim

Leave a Reply