Care sunt șansele să cumpărăm o mașină cu kilometri reali din România

Dacă te uiți un pic pe site-urile de anunțuri online gen olx.ro sau lajumate.ro, dacă o să mergi prin târgurile auto amenajate în oraș, o să constați o chestie destul de ciudată: TOATE mașinile scoase la vânzare au cam 200.000 de kilometri la bord, indiferent de anul de fabricație.

Cu excepția celor aproape noi, însă nici acolo nu aș băga mâna în foc că-s cifrele reale. Pur și simplu nimeni nu cumpără mașini în România dacă au peste 250.000 de kilometri.

Românii sunt genul acela de oameni cărora le place să fie mințiți ăn față probabil. N-au rațiunea la ei să vad că în străinătate, acolo de unde vin toate mașinile astea, există autostrăzi și se pot face chiar și 50.000 de km anual cu o mașină.

Atunci, cum Dumnezeului să aibă 200.000 și un pic un Golf 5 din 2006 fraților? Sau un Passat din 2008? Un pic de luciditate în gândire nu strică.

Dacă nu se modifică kilometrajul odată ce mașinile ajung în țară, le modifică în Germania sau în Franța turcii sau albanezii care și-au dezvoltat business-uri cu vânzări de epave celor din estul Europei.

De ce contează atât de mult acești kilometri? Păi e destul de simplu: uzura. Cu cât o mașină a fost mai plimbată cu atât uzura ei este mai mare și fiind second hand, sunt șanse mai mari să se strice.

Și știm cu toții cum e cu românul când i se strică mașina, de multe ori o repară pe bordură în fața blocului, că nu are bani de service.

Așa că a dezvoltat mentalitatea asta ciudată prin care-și dorește la banii săi puțini, o mașină cât mai nouă. Și primește de obicei exact după gândirea sa.

Leave a Reply