Home Diverse Importanta studierii limbii engleze pe fondul evolutiei in cariera

Importanta studierii limbii engleze pe fondul evolutiei in cariera

96
0

Cautarea unui loc de munca pe masura cunsotintelor acumulate in anii de studiu reprezinta o adevarata provocare pentru cei mai multi dintre noi. Cele mai multe dintre interviurile de angajare desfasurate se incheie fara niciun raspuns, iar viitorul ramane la fel de incert. Multe dintre intrebarile si cerintele angajatorului se rezuma la cunoasterea limbii engleze.

In anul de gratie 2018, deprinderea unei limbi straine, mai cu seama, cea a limbii engleze este la indemana oricui, fiind suficienta doar dorinta de invatare. Nici macar lipsa timpului nu poate fi considerata o scuza prea credibila, centrele educationale de limba engleza, oferind programe flexibile care sa fie oportune pentru fiecare.

Cum te ajuta cunoasterea limbii engleze in evolutia pe plan profesional?

Realitatea a dovedit foarte clar ca studierea unui curs limba engleza Bucuresti, chiar la orice varsta poate sa dea un impuls foarte important carierei tale. Dintre toate idiomurile care circula pe piata muncii, engleza detine ”suprematia”, precede, in mod clar limba germana, franceza si oricare alta, fiind considerata in continuare o competenta pretioasa, indispensabila in absolut orice CV.

Un vorbitor de engleza, nu doar ca are sanse mai mari la angajare, ci si sa evolueze profesional, in sensul ca poate avansa mult mai usor pe un post pe care si l-ar putea dori.

In pregatirea CV-ului, multi aspiranti au tendinta de a crede ca se pot baza pe experienta strict profesionala acumulata de-a lungul anilor de activitate. Multe companii care recruteaza angajati, insa nu considera suficient acest aspect, cunoasterea doar a limbii materne sau o varietate lingvistica mai putin populara determina ca sansele sa se reduca substantial. Valoarea profesionala poate sa treaca in plan secund, angajatorii sustinand mai mult cunoasterea limbii engleze. Multe interviuri se desfasoara chiar in aceasta limba.

Pe piata muncii, cele mai multe discutii se desfasoara in limba engleza, indiferent de domeniul sau activitatea ocupata. Progresul globalizarii face posibil ca multe agentii sau companii din Romania sa obtina anumite parteneriate sau contracte cu investitori straini. Comunicarea cu acestia poate avea loc intr-o singura maniera, respectiv, prin vorbirea limbii engleze, iar oamenii din interiorul firmei trebuie sa stapaneasca aceasta competenta, cel putin la un nivel mediu.

Se dovedeste utila la redactarea unui simplu e-mail, la conversatiile telefonice, sustinerea unui discurs sau chiar pana la realizarea anumitor negocieri importante.

Cunoasterea limbii engleze este necesara pentru multi si prin prisma faptului ca ofera posibilitatea de a te orienta catre o profesie din afara. Veniturile mai putin motivante, precum si conditiile de munca nesatisfcatoare, uneori ii stimuleaza pe unii romani sa paraseasca tara si sa isi valorifice cunostintele si aptitudinele intr-un cadru mai propice. Acest lucru ar putea parea imposibil in conditiile in care, nu exista un fundament lingvistic util in acest sens.

Lipsa cunoasterii limbii engleze constituie, clar, un dezavantaj in zilele noastre pentru oricine, deorece mereu exista riscul sa te depaseasca altcineva care nu exceleza la fel de bine la anumite performante ale tale. Acest aspect este vizibil in plan social, personal, cultural, dar mai ales profesional.

 

Docentisimo Educational Centre reprezinta o optiune veritabila pentru toti cei care au realizat necesitatea cunoasterii limbii engleze si sunt pregatiti sa inceapa acum. Cursurile se adreseaza fiecarei persoane indiferent de varsta, ajutand la pregatirea pentru sustinerea celor mai importante examene de verficare a cunostintelor de limba engleza, cele de tip Cambridge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here