Bicicletele electrice vor deveni o necesitate

Bicicletele electriceÎn urmă cu ceva timp consideram bicicleta electrică o struțo-cămilă destinată celor cu bani mulți, un obiect util doar pentru distracție. Ei bine, timpul a trecut și sincer încep să-i văd utilitatea, poate și pe fondul măsurilor anti-poluare pe care tot mai multe state din Uniunea Europeană le-au luat în ultima vreme, state cu care și România va trebui să se alinieze cândva. Astfel, încep să cred că într-un viitor nu foarte îndepărtat, bicicletele electrice vor fi o necesitate, ca multe alte vehicule propulsate eco.

În țările dezvoltate din Uniunea Europeană deja se interzic mașinile diesel, în orașele cunoscute ca având probleme cu poluarea. Cu timpul și cele pe benzină vor fi interzise. Astfel, singurul mijloc de deplasare al oamenilor va fi bicicleta. După cum știm, tramvaiele și autobuzele nu au stație exact unde avem noi nevoie să coborâm așa că foarte multă lume va dori independență. O bicicletă electrică este capabilă să-ți ofere această independență, mai ales în contextul în care au apărut și cele pliabile care nu mai ocupă spațiu aiurea și care pot fi depozitate și stocate fără probleme în garsoniere ori în locuințele micuțe.

În plus,. Bicicletele electrice au o autonomie din ce în ce mai mare. Cele nou apărute trec de 30-40 de kilometri ceea ce e mai mult decât suficient în ideea în care locuiești în oraș iar până la serviciu ai de obicei de mers 5-6 kilometri. Îți ajunge să te duci, să te întorci și să mai stai și pe la plimbare prin oraș un pic fără să dai din pedale. Dacă rămâi fără curent nu-i problemă, pedalezi și ajungi unde ai nevoie. Bicicletele electrice sunt deja folosite în București de cei care lucrează pe la multinaționale. Nu transpiră folosindu-le și reușesc să ajungă la birou la timpul corect, jonglând traficul tot mai infernal de la an la an.

Cu siguranță aceste biciclete electrice vor deveni mai populare în anii ce urmează, pe măsură ce oamenii vor realiza că își pot face treaba mult mai rapid cu ele față de automobilul cu care s-au obișnuit să se ducă chiar și la pâine.

Leave a Reply