Data la care va fi interzis Bitcoin?

BitcoinDiscutam cu un amic de-ai mei ieri despre Bitcoin și ne dădeam cu părerea despre data la care această criptomonedă va fi interzisă. Multă lume speculează această idee pentru că e destul de clar: sistemul bancar nu are nevoie de concurență și se tot vehiculează ideea că aceste criptomonede sunt viitorul.

Evident, băncile nu vor sta cu mâinile în sân. Deocamdată Bitcoin nu deranjează prea tare și e posibil ca pe viitor când tot mai multe magazine vor accepta această monedă virtuală la plată, să primească niște lovituri sub centură din partea celor care timp de mii de ani, n-au avut altă grijă decât să facă bani.

Din punctul meu de vedere, Bitcoin nu o să dispară niciodată și am să vă spun imediat de ce, în ciuda celor vehiculate prin presă. De când a apărut internetul, a existat o migrare continuă a realului spre virtual. Luați drept exemplu magazinele, multe s-au mutat complet online.

Și dacă e posibil comerțul online, comerțul virtual, de ce nu ar continua să existe și o monedă virtuală? Eu unul cred că Bitcoin a devenit deja suficient de puternic cât să reziste oricăror șocuri pentru că a căpătat credibilitate. Desigur, nu mai costă 19 mii de dolari bucata, dar nici la o cotație derizorie nu a ajuns. Și nici nu va ajunge vreodată din punctul meu de vedere. O să tot crească dacă mă întrebați pe mine. Bitcoin a căpătat încredere din momentul în care a început să fie acceptat ca plată în imobiliare sau auto. Există oameni care au cumpărat case cu Bitcoin sau chiar mașini scumpe.

A cumpăra Bitcoin în ziua de azi nu este o alegere greșită. După cum spuneam mai sus, prețul o să crească în viitorul apropiat. Plus că este posibil ca prin intermediul Bitcoin să se facă investiții în alte criptomonede care tot apar și care prind și ele putere. În acest moment, cred că sunt în jur de 1500 criptomonede pe piață și cu majoritatea se pot face bani frumoși dacă există informație și răbdare.

Voi ce părere aveți? Va fi interzis Bitcoin în viitorul apropiat sau nu?

Leave a Reply