Prea mult circ fac copiii în ziua de azi

Parcă și noi am fost copii cândva, însă parcă nu făceam atât de mult circ pe stradă cum fac copiii de ultimă generație. Chirăituri, țipete, plânsete, tăvăleli pe jos și așa mai departe.

Mult zgomot și tărăboi, circ de prost gust cu alte cuvinte. Cum nu primesc ce doresc, cum încep să țipe și să pișe ochii de parcă i-ar fi ștanțat cineva cu fierul roșu. Evident, așa se întâmplă când faci copii din greșeală și habar n-au ca părinte ce-i aia educație. Ți se urcă copilul în cap la 2-3 ani și tu în loc să-l dezveți de aceste obiceiuri prostești, din contră, mai repede cedezi și-i cumperi de toate.

Eh, lasă că e nevoie și de pupați în fund cu masterate și doctorate ce ajung într-un final să lucreze pe la KFC. Cam așa se întâmplă cu cei care primesc mereu de toate, de fiecare dată când pocnesc din palme (sau pișă ochii). Nu am nimic cu nimeni dar parcă lucrurile nu evoluează într-o direcție tocmai bună în ceea ce privește copiii ăștia. Mergeam ieri pe stradă și mă uitam la niște țoape de 8-9 ani, toate cu iPhone de 4000 de lei. Păi dacă de la vârste de-astea sunt obișnuiți cei mici cu de toate la cur, or să mai aibă ei chef odată ajunși la vârsta maturității să muncească?

N-or să mai aibă. Sau dacă or să aibă or să vină cu nasul pe sus la interviul de angajare, crezându-se Miss Univers, cerând bani mulți că deh, ele au un standard, dar în schimb nu or să fie în stare să ofere absolut nimic. Că facultate și masterat prin cafenele poate orice român să facă în ziua de azi.

Mai greu să dai pe la cursuri și să rămâi cu ceva dintr-o facultate.

2 Comments

  1. Lavinnia November 10, 2018
    • Amiralul November 11, 2018

Leave a Reply