Ce le-aș face celor care vin cu promoții false de Black Friday

Ok, știm cu toții faptul că Black Friday în România a devenit o mare prostie, din pricina spiritului de „hoție” ce plutește asupra evenimentului. În primul rând, spre deosebire de alte nații sănătoase la cap ce serbează Black Friday în ultima vineri din noiembrie, în România a apărut Black Friday de Crăciun, de Paște, de Revelion, de vară, de toamnă, mă mir cum de nu a venit cineva cu Black Friday de Black Friday până acum. Proprietarii de magazine au observat că românii sunt disperați după promoții și ce-au zis ei? „Hai că facem promoții mereu…”, doar că lipsesc promoțiile dacă înțelegeți ce vreau să zic.

Cea mai mare problemă a Black Friday în România este păcăleala generală care se petrece. Cu alte cuvinte există de fapt două tipuri de țepe. Există comercianții care încep de prin octombrie să ridice prețurile, să le umfle artificial pentru ca la final de noiembrie să le poată vinde la prețul de octombrie afișând o reducere. O prosteală, în realitate produsele se vând la aceleași prețuri ca în timpul anului.

Al doilea model de țeapă se numește afișarea de prețuri de bază umflate cu pompa, prețuri care primesc o reducere de 40-50-70 la sută însă ce să vezi, prețul redus este același ca peste an.

Deci vrăjeală de zile mari.

Ce aș face eu magazinelor care afișează astfel de păcăleli? Ei bine, le-aș închide. Le-aș pune să-mi arate prețurile de peste an la produsele vândute de Black Friday și dacă există promoții false, dacă aș avea putere, le-aș închide pe loc și le-aș confisca toate stocurile de marfă. Pe cei care pun la cale „promoțiile” le-aș face dosare penale pentru înșelăciunea și cu asta basta.

Să vezi apoi după ce se închid vreo 200 de magazine mamut, după ce ajung la pârnaie foarte mulți manageri, cum se fac promoții corecte în România.

Leave a Reply