4 motive să închiriezi o mașină atunci când vii în concediu în România din străinătate

România are în acest moment peste 5 milioane de cetățeni plecați la muncă în străinătate. Am putea spune că jumătate din populația activă a țării lucrează și domiciliază o bună parte a anului peste granițe.

Ei bine, cei care vin în concedii în România optează de obicei pentru mașina personală ca mijloc de transport, în ideea că odată ajunși pe plaiurile mioritice au nevoie de un mobilitate. Bine, unii dintre cei care vin în concediu în România cu mașina personală o fac pentru a se da mari cu ea în fața rudelor și vecinilor însă nu la ei facem referire în acest articol. Ne referim strict la oamenii care-și aduc mașina personală pentru a se bucura de mobilitate odată ajunși acasă.

În ultimii ani însă, a mai apărut un trend: închirierea mașinilor de la aeroport.

Se zboară din țări precum Germania, Spania, Franța iar odată ajuns la aeroport, apelezi la servicii rent a car Sibiu Airport, sau București, sau Timișoara, Craiova, etc, fiecare unde aterizează. Există de fapt multe motive pentru care ar fi indicat să se opteze pentru închirierea unui autoturism atunci când se vine în țară în concediu iar în cele ce urmează le vom enumera pe cele mai importante 4 dintre aceasta. Sunt de altfel și cele mai logice.

4 motive să închiriezi o mașină când vii în concediu din străinătate

  1. Reduci foarte mult oboseala și stresul. Dacă se vine în concediu în România tocmai din țări precum Spania sau Portugalia, drumul în sine este foarte stresant și obositor în același timp. Este mult mai indicat să zbori până în țară apoi să cauți un serviciu de închiriere mașină Sibiu, Timișoara, București, ori alt oraș aproape de tine. Chiar nu-mi imaginezi de ce ai insista să bați atât drum, să cheltui o grămadă de bani pentru ca la final să ajungi foarte obosit în țară, să pierzi apoi încă o zi doar ca să te refaci după atât de mult drum și atât de mult stres.
  2. Salvezi zile bune de concediu. Din nou, ne gândim la cei care vin în țară din zone îndepărtate, ne gândim la cei care vin de la 2500-3000 de kilometri depărtare. Păi un asemenea drum durează. Se fac 2 zile pe drum lejer. De ce să pierzi 2 zile dus, două întors numai cu drumul în sine? Mai bine zbori direct în țară și în câteva ore ai ajuns. Cei care au joburi la mare depărtare de țară și concedii destul de micuțe se vor bucura cel mai tare de această variantă, până la urmă concediul are ca scop relaxarea și petrecerea timpului acasă cu cei dragi, nu pe drum.
  3. Reduci costurile. Mulți dintre voi veți spune că e destul de scump să închiriezi o mașină în România. Că este un serviciu care nu merită banii și că cel mai bine ar fi dacă s-ar pleca spre țară cu mașina personală. Nimic mai fals. Cu 350 de euro găsești mașină de închiriat pentru 21 de zile în România. Costurile pe care le ai dacă alegi să vii mii de kilometri cu mașina personală sunt mult mai mari. Combustibilul costă, vignetele costă, taxele de autostradă sunt mari, iar toate aceste costuri se dublează pentru că se pleacă înapoi tot cu mașina personală. În plus, se poate rezerva bilet de avion cu mult înainte și sunt șanse mari să se obțină zboruri pentru 10-20 de euro.
  4. Salvezi concediul. Imaginați-vă următoarea variantă, destul de plauzibilă de altfel. Vii în țară alături de prieteni. Sunteți 3 oameni în mașină, toți cu bagaje. Aveți de mers câteva mii de kilometri. Se strică mașina pe drum. Pe lângă faptul că vor fi costuri de tractare uriașe, costuri de reparație uriașe, concediul propriu-zis va fi compromis mai ales dacă există planuri de călătorie cu mașina respectivă în timpul concediului. De ce să-ți bați capul cu asemenea probleme când poți foarte simplu să închiriezi o mașină cu care să-ți faci treaba prin țară?

Acestea sunt de departe cele mai importante patru motive pentru care ar trebui să închiriezi mai bine o mașină atunci când vii în concediu în România din străinătate decât să te chinui cu stresul și cu oboseala. Există soluții de expediere a coletelor prin curierat rapid dacă există întrebări de genul „Păi și cu bagajul ce fac? Am o grămadă de lucruri de adus”.  Domeniul transporturilor a evoluat suficient cât să ia din grija călătorilor tot ce ține de bagaj impresionant.

Leave a Reply