Seturile de mobila potrivite pentru livinguri

Camera de zi, popular numita sufragerie sau dupa cum obisnuim sa spunem in stil modern living deserveste de cele mai multe ori in scopuri multiple. Aici te relaxezi, aici petreci timp de calitate, primesti invitati si tot ce tine de orice alta activitate in afara de somn. Nu se asociaza o astfel de camera cu pat, de aceea o canapea este de regula alegerea potrivita.

In functie de spatiul disponibil o canapea cu fotolii poate fi completarea perfecta. Sau cel putin cu doua fotolii. Despre ce alegi si cum integrezi un astfel de set dezbatem in randurile urmatoare.

Canapeaua, nelipsita

Fie ca este una de doua sau trei locuri, extensibila sau nu, cu spatiu de depozitare sau nu, o canapea este nelipsita. Aceasta este punct central intr-o locatie, zona unde invitatii se vor relaxa. Pentru cei cu case mici o astfel de zona deserveste drept loc de primire a invitatilor peste noapte. Astfel, necesitatea ca aceasta sa fie una extensibila se distinge de la sine.

Din punct de vedere al aspectului, canapeaua este de dorit a fi una eleganta sau cel putin una potrivita pentru spatiul in care este plasata. Astfel, se acorda o atentie deosebita pentru materiale, finisaje, detalii si nu in cele din urma pentru culori. Din punct de vedere calitativ, se considera ca o canapea din piele este una favorita pentru ca prezinta rezistenta, arata foarte bine si se incadreaza perfect in orice incapere, fie vorba de  o casa construita in stil modern sau clasic.

In schimb, combinatia de materiale textile, fine, rafinate, poate chiar catifea, cu lemn masiv pentru cadru, reprezinta un stil deosebit. Aceasta dispune de un aspect clasic, nobil, de lux. Pentru un maxim de efect aceasta nu trebuie sa fie foarte mare, ci este suficient sa dispuna de 3 locuri, fiind incadrata daca spatiul permite de un set de fotolii, din aceeasi gama.

De regula seturile de tip canapea cu fotolii sunt preferate. Alternativa este insa cea de coltar. Cu o constructie mai masiva, acesta este preferat indeosebi pentru faptul ca o are o suprafata mai extinsa si poate fi foarte versatil de asemenea.

Canapea pe comanda sau standard?

Atunci cand se decide mobilarea cu un set de canapea cu fotolii sau doar cu o canapea intervine clar si grija ce tine de modul de achizitie. Astfel, de la cele standard la cele facute pe comanda, vor prima desigur cele din a doua categorie, iar motivele sunt lesne de inteles. Este vorba de nevoia de a ocupa un anumit spatiu, dimensiunile canapelei fiind necesar a respecta anumite standarde. In plus, exista un altfel de control al costurilor si al modului in care este proiectata canapeaua, privind combinatiile de culori si materiale.

Cele standard sunt oarecum limitate in design, astfel ca va fi mai degraba necesar sa renunti la anumite pretentii si sa te multumesti cu ce gasesti in magazine. Depinde desigur si de dimensiuni, de spatiul in sine, mai ales in cazul celor extensibile, ce au nevoie de un spatiu suplimentar pentru extensie.

Canapeaua este cert ca va trona in orice living. De unde o achizitionezi insa? O recomandare poate fi Primobila.ro. Descopera catalogul lor si inspira-te, pentru o alegere optima.

Leave a Reply