Cum trebuie să fie un trusou pentru botez de calitate?

Să fii nașă e lucru mare, însă odată cu bucuria specifică acestui tip de eveniment, vine și responsabilitatea. Nașa trebuie să facă unele cumpărături cheie necesare slujbei din biserică, inclusiv trusoul. Acest trusou pentru botez trebuie ales cu mare grijă de către nași, iar aici apare confuzia de multe ori în special pentru cei care nu au mai participat niciodată la un asemenea eveniment. Dar nu-i problemă, vom trasa în continuare specificațiile unui trusou de calitate astfel încât nașii „începători” să știe exact ce să caute pe o piață online sufocată de fel de fel de produse, multe dintre ele de o calitate îndoielnică. Haideți așadar să vedem cum trebuie să fie un trusou pentru botez de calitate?

Cum trebuie să fie un trusou pentru botez de calitate?

În primul rând, trebuie să știți că trusoul pentru botez se cumpără în funcție de genul copilului. Dacă este băiețel trebuie să cumpărați un trusou botez băiat, dacă este fetiță trebuie să cumpărați un trusou botez fetiță, culorile sunt cele care diferă, evident. Cele masculine sunt albastre în timp ce trusourile destinate fetițelor sunt roz sau roșii.

Pasul doi este alegerea materialului. Calitate înseamnă bumbac 100%. Bumbacul este una dintre țesăturile care nu fac rău pielii, care nu dezvoltă alergii și așa mai departe. Costurile vor fi într-adevăr un pic mai mari dar cred că nicăieri în lume nu se poate oferi un produs foarte calitativ la prețuri derizorii. Și oricum, nu sunteți nași în fiecare zi.

Așadar, culoarea și materialul – două aspecte esențiale până acum. Mai departe trebuie să optezi pentru simplitate sau complexitate. În mod normal, trusourile pentru botez sunt simple, fără broderii sau alte minuni dar dacă ții neapărat să dăruiești evenimentului un trusou special, ai această opțiune prin intermediul personalizării. Se poate broda numele copilului pe el, sau eventual modele de desene animate pe care cel mic ar fi dat semne că le îndrăgește.

Ar fi indicat să optați pentru seturile complete. În mod normal, un trusou pentru botez trebuie să conțină prosop mare pentru bebeluș, pânză de mir, prosop preot, fașă de botez, sticluță de mir, păturică și o cutie pentru șuvița de păr.

Există trusouri ce vin într-o cutie foarte frumoasă, destinată atât trusoului propriu-zis, cât și a hăinuțelor copilașului. Sunt într-adevăr mai scumpe dar aceste cutii sunt de obicei foarte frumos ornate și capătă utilitate majoră pentru părinți, în ele sunt păstrate amintirile legate de momentul religios al botezului. De taina săvârșită în biserică mai bine zis.

Orice părinte vrea să păstreze amintiri legate de evenimentele importante din viața micuțului, atât în primii ani de viață cât și pe parcurs. Cunoaștem cu toții părinți care colecționează accesorii petrecere, după fiecare onomastică. Așadar dacă vă permiteți un trusou pentru botez cu tot cu cutie, e foarte bine. Părinții se vor bucura nespus de el.

Ar mai trebui să aducem în discuție prețul, suma de bani cheltuită pentru un trusou de calitate. Pentru că el cade tot în seama nașilor, oameni care au multe cheltuieli legate de acest eveniment, multă lume ar fi tentată să opteze pentru trusourile ieftine. Ar trebui să înțelegem un principiu destul de simplu: nu devii naș în fiecare zi sau în fiecare an.

Atât timp cât discutăm despre niște evenimente mai mult decât rare, nu cred că este cazul să se facă rabat la calitate. Nașii trebuie să investească într-un trusou cât mai complet, cât mai frumos și cât mai calitativ astfel încât evenimentul în sine, botezul în sine să fie unul de calitate. Este un eveniment unic, fără repetiție, iar rolul nașilor este unul important.

Acum, rămâne la aprecierea voastră cât anume investiți din poziția de nași. Important este ca evenimentul în sine să fie unul de calitate, departe de ideea de kitsch, eveniment de care să se bucure toată lumea, la care invitații să se simtă minunat. Un trusou de calitate va sigura o slujbă religioasă la rândul ei de calitate.

Leave a Reply