Sanatatea copilului depinde de calitatea prosoapelor si halatelor de baie

Cea mai mare responsabilitate a parintilor se canalizeaza in doua directii prioritare: asigurarea unei educatii de calitate si pastrarea sanatatii copiilor lor.

Eu cred ca este nevoie in primul rand de vigilenta sporita la alimentatia echilibrata precum si la folosirea alimentelor sanatoase, in masura posibilitatilor. Am observat grija sporita a parintilor care le ofera celor mici carne de pui crescut la tara, oua de la aceeasi sursa si legume si fructe nestropite.

In al doilea rand este necesar ca parintii sa le asigure celor mici produse de igiena personala foarte bune, halate si prosoape de cea mai buna calitate.

Pielea copilului este extrem de sensibila dupa ce iese din baie. Acelasi lucru se poate spune chiar si despre pielea adultilor, fiindca porii sunt inca deschisi si reprezinta o poarta de acces pentru microbii si bacteriile daunatoare din jur.

Acesta este unul dintre principalele motive care interzic cu desavarsire adultilor sa se stearga cu prosoapele copiilor. Bumbacul ar trebui sa conduca in topul preferintelor datorita calitatilor benefice pe care le are.

Fiind moale la atingere, pentru a nu provoaca aparitia unor alergii sau zgarieturi pe piele, acesta retine foarte bine apa, iar daca discutam despre halatul de baie, copilul nu transpira in el si nu ingheata de frig, fiindca se stie ce capacitate termoizolanta are acest tip de produs.

Colorantii trebuie alesi dupa aceleasi criteriu, pentru a nu anula calitatile materialului textil. Tesatura este ferma si rezistenta, fara sa agreseze pielea fina a copiilor sau a persoanelor hiperalergice.

Sunt magazine online de unde putem cumpara halate de baie copii din bumbac 100% de inalta calitate, iar faptul ca vin la pachet cu o garantie de 100 de zile reprezinta o alta oportunitate demna de luat in seama.

De regula textilele nu au termen de garantie, dar distribuitorul care il ofera este sigur de calitatea produselor sale.

Halatele de baie apara pielea micutului de microbi si factori nocivi, dar il feresc si de raceala, deoarece sunt moi si pufoase si il ajuta sa pastreze caldura cu care iese din cada, pana in dormitorul sau incalzit, unde se poate schimba in voie.

Prosoapele si halatele pentru copii trebuie sa aiba culori atractive pentru ca micutii sa se indragosteasca de ele si sa le foloseasca cu placere.

Un copil imbracat intr-un halat de culoare galbena, va aduce soarele in casa asa cum se intampla de fiecare data dupa ce zambeste, fiindca stim ca s-a distrat pe cinste in cada, iar pielea ii este curata. Este practic aceeasi senzatie pe care o avem la vederea galbenului florilor de primavara sau al puisorilor de gaina.

Cred ca rozul pudrat se potriveste perfect fetitelor, in plus cromatica hainelor pentru copii tine cont de culorile vedeta care sunt la moda, dar si de cele universal-valabile. De pilda halatul de baie alb reprezinta apogeul elegantei, dar pentru a fi perfect trebuie spalat dupa fiecare imbracare. Albul este indicatorul cromatic al calificativului “perfect curat”.

Lila aminteste de florile liliacului si de primavara, iar albastrul este, prin definitie, culoarea potrivita baietilor.

Preturile pentru halatele de baie trebuie sa fie oneste in raport cu calitatea si importanta produselor, dar difera in functie de marimea acestora care in cele mai multe din cazuri este in conformitate cu varsta specificata pe eticheta.

Si in final, daca tot vine vorba despre eticheta, va sfatuim sa cititi bine informatiile legate de compozitia materialului pentru a nu avea surprize mai putin placute.

Leave a Reply