Rata – frate cu românul

Mașini, telefoane, case, toate în rate. Cam asta e viața de român. Păcat că unii oameni nu se limitează la strictul necesar. Citeam mai devreme pe net niște comentarii la o reclamă a unui operator de telefonie mobilă destul de portocaliu. O doamnă întreba dacă se pot face rate la un Samsung Galaxy S9.

Da fraților, rate la cel mai scump telefon Samsung. Nu fac așa ceva străinii care vorba aia au 2000 de euro pe lună net salariu, și fac românii care muncesc pe 300 de euro/lună.

Incredibil așa ceva fratele meu. Așa se întâmplă și cu mașinile scumpe. În străinătate vesticii nu le cumpără, în schimb, românii care muncesc afară sub prețul pieței sunt primii la rate pentru aceste autoturisme. Eu sunt de părere că fiecare român în parte nu ar trebui să se căsătorească cu o altă persoană, ci cu rata de la bancă. Hai că în străinătate ratele mai sunt cum sunt, băncile nu-și permit să fie așa de nesimțite precum cele din România, dar aici să faci rate pe ani buni e nebunie curată, dobânzile sunt asemănătoare cămătăriei.

De ce dracului să faci rate la S9, un telefon care costă 4000 de lei când poți să-ți cumperi un telefon de 1000 de lei care face aceleași lucruri? Băi nene așa au fost românii de când se știu, niște oameni fuduli, fandosiți, încrezuți, dar cărora le ghiorțăie mațele de foame. Nu se pot căca de foame dar își fac rate la S9 și la mașini scumpe, e o mentalitate de rahat care nu cred că se va schimba prea curând atât timp cât oamenii încă mai cred că haina este cea care-ți dă valoare, ori mașina, ori casa de 70 de camere.

Leave a Reply