Home Diverse Ce șanse ai să găsești un regulator de presiune de calitate pe...

Ce șanse ai să găsești un regulator de presiune de calitate pe la magazinele de prin oraș?

446
0

Atunci când locuiești într-un oraș mic de provincie, să cumperi ceva de calitate poate să fie o provocare destul de mare, mai ales atunci când vine vorba despre echipamente industriale. Provincia a devenit din păcate un fel de zonă moartă din punct de vedere industrial iar oamenii care au rămas prin orașele lor de baștină dictează într-un fel specificul calitativ al zonei. Să luăm drept exemplu situația în care ai nevoie de un regulator presiune.

Să zicem că ai un mic business bazat pe producție și ai nevoie de o asemenea piesă industrială. Dacă locuiești în provincie va fi destul de dificil să faci rost de ceva de calitate întrucât magazine de specialitate nu mai sunt demult în aceste zone (e logic să nu mai fie din moment ce nu prea mai au cui să vândă) iar magazinele de bricolaj au grijă să aducă la raft toate chinezăriile cumpărate de ei ieftin, chinezării care au un potențial cât mai mare de a aduce profit. Mulți dintre cei care au nevoie de așa ceva sunt încântați de prețurile bune însă nu prea se gândesc la nivelul de calitate.

Am dat acest exemplu cu regulatorul de presiune și magazinele de bricolaj întrucât am trecut printr-o experiență similară alături de vărul meu. El a avut de fapt nevoie de o astfel de piesă iar eu l-am însoțit în căutarea lui cu mașina. Mașina lui era defectă. Am umblat efectiv ca bezmeticii de la un magazin la altul, ne-am uitat, ne-am sucit, pentru ca într-un final să ajungem acasă exact așa cum am plecat, adică cu mâna goală. Cea mai bună soluție a venit din online, de la un magazin numit www.bartrom.ro. Discutăm despre un magazin specializat în echipamente industriale pentru controlul fluidelor și în pneumatică din care poți comanda absolut orice piesă specifică acestor domenii.

Asta înseamnă un magazin de specialitate în adevăratul sens al cuvântului – să nu existe piesă dintr-un anumit domeniu industrial care să le lipsească. Iar nivelul de calitate se ridică de asemenea la înălțimea așteptărilor. Am făcut o comandă așadar pe site-ul celor de la Bartrom și totul a decurs conform planului. Am fost nevoiți să așteptăm o zi în plus din cauza faptului că se lucrează cu firme de curierat, însă am primit exact piesa necesară, de calitate foarte bună. Iată că online-ul a devenit nu doar un suport real pentru comerț, dar reușește să ajute foarte mult și industria.

Dacă nu ar fi existat aceste magazine online, sunt de părere că industria în sine ar fi avut mult de suferit, în special acel sector care dorește să producă la un nivel de calitate peste medie. În realitate nu ai cum să produci calitate dacă sistemul tău nu are în componență elemente de calitate la rândul lui. Calitatea produsului finit este direct proporțională cu calitatea instalației de producție. Se putea cumpăra și un regulator de presiune de pe la magazinele de bricolaj, ieftin, rapid, cu garanție, însă riscurile de a se defecta ori de a nu lucra la parametrii normali erau destul de mari. Siguranța, încrederea, anduranța costă și orice industriaș dorește flux neîntrerupt, nu probleme cu piese care cedează ori care nu funcționează corect. Degeaba ai garanție la piesele cumpărate dacă mereu oprești producția pentru a le schimba.

Aceasta este logica după care toți industriașii ar trebui să se ghideze. Calitatea ar trebui mereu să fie pusă pe primul loc atât în producție cât și în ceea ce privește produsul finit. Știu că mulți veți spune că nu se poate produce calitate într-o țară săracă, nimeni nu ar cumpăra așa ceva, însă în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Pe măsură ce avansăm ca societate ne apropiem tot mai mult de valorile și de mentalitatea occidentală. Faptul că aceste magazine precum Bartrom capabile să aducă calitatea în prim plan este dovada faptului că există totuși cerere pentru asemenea produse. Probabil este doar o chestiune de timp până când această schimbare va fi mai mult decât vizibilă.

Previous articleAșa e când rămâi fără tineret
Next articleCine ar trebui să cumpere Audi A8 și BMW Seria 7, și cine cumpără de fapt în România așa ceva?
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here