De ce românii aleargă mereu după lucruri care nu încap într-un cosciug?

Mergeam ieri e stradă și mă uitam în jur. Mehedinți este cel mai sărac județ din țară potrivit aportului la PIB-ul României. Cu toate acestea, în stânga și în dreapta sunt numai mașini scumpe, de mii, de zeci de mii de euro.

Eu unul cred că românii sunt bolnavi, marea lor majoritate. Aleargă mereu după lucruri care nu încap într-un cosciug. Mașinile să fie cât mai scumpe, casele cât mai înalte, niște idioțenii pentru care se îndatorează pe viață ori devin sclavi moderni prin străinătate.

Ăsta să fie oare scopul suprem în viață al multora dintre noi? Să ajungem să cumpărăm în rate o mașină foarte scumpă cu care să ne fălim asemenea țiganilor prin vecini? Sau mai bine zis, de ce am ajuns noi ca nație să trăim pentru vecini?

E o întrebare la care trebuie să răspundă cei care au plecat la muncă afară iar singurul lor scop în viață a devenit fălitul cu mașini bengoase o dată la câteva luni. Cică dacă ai o mașină scumpă ești realizat în viață, dar din păcate nimeni dintre cei pe care-i vedem cu mașini scumpe în stradă, nu poate să dea o explicație logică referitoare la modul de achiziție.

Sau bine, haideți să nu exagerăm, marea lor majoritate nu pot oferi o explicație plauzibilă. Or mai fi și oameni care muncesc pentru ele și care au un statut social și profesional corespunzător.

Nu toți sunt amărășteni fără 2 de 5 în buzunare dar care după 2 luni de Germania s-au băgat în bancă pentru un Audi A7 la mâna a 14-a. Poate e o exprimare cam dură dar asta este societatea noastră, una bolnavă, din păcate.

Leave a Reply