Străzile din România trebuie supravegheate non stop

Mă plimbam ieri prin oraș, iar în drum spre Carrefour, la o trecere de pietoni, era să mă facă unul pilaf. Norocul meu a fost că nu am înaintat, că am avut acel instinct care să-mi spună că boul cu mașina nici măcar nu va încetini la trecerea de pietoni, ce să mai zic de oprit. Nu frate, așa nu se mai poate. Te omoară lumea pe stradă pentru că au uitat ce-au învățat la școala de șoferi: în zona trecerilor de pietoni se reduce viteza și se trece cu maxim 30 la oră. Și mai important: se acordă prioritate pietonilor angajați în traversare.

Păi normal, cui să mai dai tu prioritate dacă circuli ca boul cu 60 la oră, dacă tu ești cu talpa în gaz pe trecerea de pietoni? De-asta zic, străzile din România au devenit o junglă și pentru a combate acest fenomen, acestea trebuie supravegheate non stop. Eu unul dacă aș fi primar aș băga camere pe toate străzile, aș pune echipaje de la rutieră să le supravegheze non stop iar cine nu e cuminte, să primească hârtia în plic, acasă. Nu mai sunt vremuri de stat la pândă la trecerile de pietoni, pentru sancționarea celor indisciplinați.

Se poate face chestia asta de la căldurică, în colaborare cu Poșta Română. Da chiar nu se mai poate fraților. Păi ajungi să-ți mai fie frică să ieși din casă așa, că cine știe de ce bețivan dai pe șosele, ori cine știe de ce prostovan căruia nu-i pasă de lege și de sancțiuni te lovești. Sau mai bine zis, el se lovește de tine. Și dacă se lovește de tine mai mult ca sigur te trimite în lumea celor drepți.

No Responses

Leave a Reply