În România nu ai voie să traversezi pe trecere, că se supără șoferii

Mergeam aseară în drum spre casă și am fost nevoit să trec strada. Eram lângă un sens giratoriu, am început să traversez pe trecere. Trec de jumătatea drumului, iar lângă mine oprește pe B2 un șofer să-mi acorde prioritate așa cum este normal, în timp ce pe B1 oprește cu chiu cu vai un vitezoman cu un BMW 320d. Când ajung în dreptul vitezomanului care a oprit mai greu pe B1, acesta începe să tureze motorul. Este semnul că l-am deranjat. Omul „mă certa” că am îndrăznit să trec strada.

Evident, când am trecut de el și m-am pironit pe trotuar cu ochii ațintit asupra lui, zicându-i la rândul meu ceva de dulce, tipul a fugit. Nu a avut curaj să facă nimic altceva decât să ambaleze un  rahat de coteț. Nu știu, eu constat pe zi ce trece că în România nu mai e de trăit. Mașinile te calcă pe trecerea de pietoni sau dacă cumva decid să oprească, șoferii te înjură că i-ai încetinit din cursa lor nebunească.

Mi-aș fi dorit și eu ca tânărul care a ambalat nervos mașina în timp ce traversam trecerea culmea, la pas grăbit ca să nu-i fac să aștepte mai mult decât necesar, să fi rămas acolo, să-l fi întrebat și eu omenește de ce-l deranjează atât de mult pietonii. I-aș fi recomandat să vorbească cu părinții care i-au cumpărat acel Bugatti Veyron, să vorbească cu Primarul orașului și de comun acord, să-i construiască puțoiului o stradă doar a lui, ferită cu garduri de beton și sârmă ghimpată, la care să nu mai aibă acces absolut nimeni (mai ales pietonii), pe care să se dea până-i pică roțile fără să-l mai deranjeze nimeni vreodată. În România nu ai voie să traversezi pe trecere, că se supără șoferii.

Leave a Reply