Home Diverse Ce trebuie sa stii despre schimbarea furnizorului de gaz

Ce trebuie sa stii despre schimbarea furnizorului de gaz

56
0

schimbarea furnizorului de gazProbabil ai auzit despre liberalizarea pietei de energie electrica. Acum orice consumator casnic sau incadrat ca persoana juridica poate sa isi aleaga furnizorul de energie electrica potrivit, care ii pune la dispozitie un pachet de servicii conform cu propriile nevoi si asteptari. Afla insa ca poti face acelasi lucru si cu furnizorul de gaz.

De ce ti-ai schimba furnizorul de gaz?

Daca te intrebi asta, un prim motiv se refera la numarul facturilor pe care le primesti lunar. Nu ar fi mai simplu sa ai cu una in minus?

Ideea este aici sa alegi acelasi furnizor de energie electrica si gaze naturale, ceea ce poate insemna ca vei primi o singura factura lunara pentru ambele servicii. Mai putina hartie si mai putina birocratie nu strica niciodata, nu-i asa? Unul din furnizorii care iti pot oferi acest avantaj este Eva Energy, despre care poti afla mai multe informatii de pe www.eva-energy.ro.

In cazul in care ai inceput deja sa cauti o oferta gaz, un furnizor care sa iti ofere conditii mai avantajoase fata de cel curent, poti afla de asemenea ca ai ocazia sa beneficiezi si de tarife ceva mai reduse. Vei obtine astfel economii la facturile lunare si bugetul tau nu va mai avea atat de mult de suferit cand vei achita facturile la utilitati.

Metodele de plata diverse pe care ti le pun la dispozitie noii furnizori de pe piata pot fi de asemenea in avantajul tau. Poate ca preferi sa achiti prin transfer bancar, fara sa mai stai la cozi la diverse ghisee. Poate ca iti faci planul de cumparaturi saptamanale si ai prefera sa platesti factura la un punct PayPoint – este de preferat sa alegi un furnizor care sa iti ofere asemenea posibilitati. Reiau exemplul Eva Energy – aici clientii au la dispozitie modalitati de plata din cele mai diverse, printre care se numara si plata in criptomonede.

Ce implica schimbarea furnizorului de gaz?

Trebuie sa stii de la bun inceput ca o astfel de modificare nu va presupune niciun cost suplimentar. Companiilor care au obtinut licenta de a furniza catre consumatorii finali gaze naturale le este interzis sa perceapa taxe pentru modificarea furnizorului.

Concurenta pe piata este acerba, insa asta nu inseamna ca nu exista si reglementari in acest sens. Modificarea furnizorului de gaze naturale este astfel gratuita, pentru un motiv simplu la urma urmei: nimeni nu ar fi dispus sa plateasca o taxa aferenta acestei schimbari la un furnizor anume, cand un altul ofera aceasta posibilitate gratuit.

De asemenea, in calitate de consumator final trebuie sa stii faptul ca schimbarea furnizorului de gaz nu implica vreo interventie la nivel de tevi, conducte, racorduri sau orice altceva ce tine de infrastructura de retea. Practic, singura schimbare este furnizorul, reteaua de distributie ramanand aceeasi.

Cand o asemenea schimbare vine asociata cu avantaje precum cele mentionate, devine evident ca merita avuta in vedere. In cazul in care esti interesat, verifica oferta gaz si energie electrica a furnizorului Eva Energy – exista posibilitatea sa fie exact ceea ce ti s-ar potrivi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here