5 reguli de bază pe care trebuie să le respecte o mobilă de bucătărie modernă

Bucătăria, pentru mulți dintre noi, reprezintă camera din locuință în care ne petrecem cel mai mult timp pe parcursul unei zile, indiferent că suntem și plecați la muncă sau ne bucurăm de un weekend binemeritat.

Atunci când ne apucăm să gătim sau să urmărim un meci de fotbal alături de prieteni, orele trec de parcă nici n-ar fi fost. Din moment ce petrecem foarte mult timp în această cameră, ea trebuie să fie amenajată ca la carte, modern și util.

Mobila bucătărie joacă un rol destul de important în toată această ecuație, în tot acest echilibru care trebuie să existe între frumos și util. Astfel, această mobilă de bucătărie trebuie să respecte 5 reguli destul de simple, astfel încât să fie utilă și să ne ofere o stare de bine atunci când petrecem ore bune în această încăpere, indiferent de motiv.

5 reguli de bază pe care trebuie să le respecte o mobilă de bucătărie modernă

  1. Trebuie să fie o mobilă de bucătărie utilă. Ce înseamnă utilitate? Adică să încorporeze toată aparatura electrocasnică necesară unei bucătării (aragaz, frigider, cuptor cu microunde), și, foarte important, să fie porționată astfel încât să creeze cât mai mult spațiu util pentru cei care au foarte multă veselă de stocat. Mobila modernă, indiferent de camera în care trebuie să-și facă veacul (living, bucătărie, dormitor, etc) trebuie înainte de toate să fie utilă, să ajute.
  2. Trebuie să fie proiectată din materiale de calitate. Materialele de calitate contează mai mult ca oricând atunci când vine vorba despre mobila de bucătărie. După cum știm, bucătăria este cea mai „stresantă” cameră din locuință. Aici există vapori de apă (abur), vapori de ulei, fum de țigară dacă cumva mai vin prietenii în vizită pentru a privi un meci de fotbal împreună și așa mai departe. Dacă materialele nu sunt de calitate, mobila de bucătărie nu va dăinui în timp.
  3. Trebuie să se încadreze perfect în cameră. Este foarte important acest aspect al încadrării. Mobila de bucătărie făcută pe comandă este de multe ori cea mai potrivită. Aceasta reușește să ocupe întreg peretele din această încăpere, reușind să creeze un aspect vizual foarte bun. De asemenea, dacă mobila de bucătărie reușește să se încadreze perfect în cameră, aparte și un plus de utilitate. Spațiile goale din jurul mobilei sunt spații moarte de obicei.
  4. Trebuie să aibă un design modern. O mobilă de bucătărie trebuie să fie și modernă. Ce înseamnă modernă? Adică să aibă un design dacă nu neapărat futurist, măcar desprins parcă din revistele de arhitectură. De asemenea, culorile joacă și ele un rol destul de important în acest sens, ca și capacitatea de a încorpora electrocasnicele. Până la urmă, majoritatea celor care-și schimbă mobila de bucătărie o fac mai ales din cauza faptului că aceasta nu mai respectă standardele modernismului. În plus, aspectul acestei mobile trebuie să fie unul încântător, care să atragă.
  5. Trebuie să aibă costuri reduse de întreținere. Contează destul de mult și întreținerea. Chiar dacă este vorba despre o simplă mobilă de bucătărie, și aceasta are nevoie de întreținere. Aici ar trebui evitată mobila de bucătărie care are în componență materiale prețioase, greu de întreținut sau care se deteriorează foarte ușor în timp. De asemenea, tot la costuri de întreținere punem și costurile ce țin de reparații. Cu cât vom investi într-o mobilă mai calitativă, cu atât vom avea mai multă siguranță pe viitor și, evident, costuri de întreținere destul de reduse.

Acestea sunt de departe cele mai importante 5 reguli pe care o mobilă de bucătărie modernă trebuie să le îndeplinească pentru a reuși să se ridice la înălțimea așteptărilor. Factori precum utilitatea, calitatea, încadrarea în cameră, designul și costurile de întreținere sunt cruciali pentru a ne asigura că avem în bucătărie o mobilă capabilă să îndeplinească cerințele unui trai modern și destul de solicitant. La urma urmei, tot ce contează este gradul de satisfacție pe care fiecare persoană îl are în urma acestei achiziției atât în prezent cât și în viitorul apropiat, pe măsură ce uzura începe să apară.

Leave a Reply