Pare greu de crezut, dar o casa mica ar putea fi mai avantajoasa

Cand  te gandesti la o casa automat iti vine in minte ideea de spatiu, multe camere, etaje. De fapt o casa poate avea un plan destul de  simplist. La cat de bine gandite sunt unele proiecte, chiar si o casa mica poate fi una de dorit. De fapt tinand cont de avantajele acestora se pot considera chiar o optiune luata in vedere prima data.

In primul rand costurile mai mici de constructie sunt un avantaj ce surade oricui. Sa ne gandim ca multi isi doresc libertatea de a nu mai trai cu casa lipita de cea a vecinilor, doresc curte, liniste, trai in cartier rezidential si nu trebuie sa fie neaparat conditionati de sume exorbitante de bani. Astfel, o casa mai mica, poate chiar fara etaj, este o alternativa. Cu cat este mai redusa ca dimensiuni, cu atat si costurile si materialele necesare vor implica o investitie mai redusa.

Aceleasi costuri reduse se aplica si cand vine vorba de mobilat si de intretinerea casei. Vor fi mai putine camere, zone mai inguste, deci necesarul de piese de mobilier, de consum a resurselor privind incalzirea spre exemplu, toate vor insemna costuri mai mici.

Alte avantaje ale caselor mici

Daca vei analiza portofoliile cu proiecte case mici vei putea distinge ca se pot aborda arhitecturi diverse. Casele mici permit alegeri arhitecturale variate. Asadar nu se poate spune ca alegerile sunt limitate. Ba chiar mai mult decat atat, se va exploata spatiul tinand cont de faptul ca nu se poate irosi niciun metru patrat. Casele mici sunt practice, compartimentate eficient, sunt sigure pentru ca nu impun zona de acces cu scari si astfel nu mai exista aceleasi restrictii din multe puncte de vedere – instalare de zone ingradite pentru ca cei mici spre exemplu sa nu aiba acces nesupravegheati pe scari.

Timpul de executie este si el mai redus pentru finalizarea unei case mai mici. Iata asadar un alt avantaj ce ii incanta pe viitorii proprietari, ce nu stau prea mult sa astepte pana cand proiectul ales devine o realitate. O casa mai mica cere automat resurse mai putine, astfel ca poate fi dusa la bun sfarsit si in timp mai scurt.

Undeva la granita intre apartamentele inghesuite si sufocante si casele mari care de altfel sunt si greu de intretinut, casele mai mici sunt o alternativa de mijloc. Acestea cunosc atat de multe optiuni incat pare greu de crezut ca exista dezavantaje. O casa mica poate fi construita pe un teren mai mic desigur, astfel ca incadrarea ei nu va conta (daca este in mediul rural sau urban). Aceasta se poate plia pe gusturi diverse privind arhitectura, poate fi amenajata oricum, poate dispune de alte optiuni de exploatare a spatiului incat sa nu defavorizeze – cu demisol spre exemplu.

De asemenea, poate ca planul urbanistic nu permite o casa prea mare sau una inalta cu etaj. Dar si cele pe un singur nivel si chiar mai reduse ca suprafata pot fi optiuni ideale. Cei de la Smart Home Concept au cateva idei in acest sens, in cadrul paginii lor.

Leave a Reply