Fericire în România? Cu o singură condiție

Discutam ieri cu cineva pe tema românilor plecați la muncă în străinătate. Omul spunea că românii își fac bagajele pentru că nu au bani să-și crească copiii în România ori că nu sunt fericiți aici din moment ce muncesc pe puțin. Ei bine, eu cred exact invers.

Poți să fii fericit și în România dar cu o singură condiție: să fii un om modest care înțelege limitele unei țări sărace. Ce înseamnă să fii modest în România? Păi de exemplu să te mulțumești cu Logan cumpărat prin Programul Rabla cu 6000 de euro în ceea ce privește mașina, să-ți faci rate la un apartament sau la o casă cu 2-3 camere, nu să-ți dorești să ridici tu una cu 12 camere și așa mai departe. Ca să fii fericit în România trebuie să ai și destul de multă răbdare.

Cu instituțiile statului care nu prea funcționează și care sunt îngropate într-o birocrație care nu dă semne să ne părăsească prea curând. Și să mergi la vot. Că degeaba te duci la protest să te bați cu poliția dacă la vot absentezi cu desăvârșire. Votul este foarte important și este singurul care poate schimba lucrurile în România.

Și ca să-ți meargă bine în România astfel încât să te bucuri de un trai decent, trebuie să știi să faci lucruri. Trebuie să fii un foarte bun profesionist în domeniul tău. Dacă ești electrician poți de exemplu să-ți faci un PFA sau o I.I. și să lucrezi pe cont propriu și o să vezi că cu tot cu taxele mari date la stat, o să te descurci, dar repet condiția principală: să fii un foarte bun meseriaș. Și să muncești cu drag, nu pentru bani. Banii vin și ei dacă-ți place ceea ce faci.

Leave a Reply