Black Friday de început de an școlar – dovada că românii nu sunt normali la cap

Eu am spus de multe ori faptul că românii nu fac parte dintr-o națiune prea normală la cap. Haideți să discutăm un pic despre conceptul Black Friday. Este un eveniment venit din străinătate pe care românii l-au răstălmăcit și l-au transformat într-o țigănie totală din două puncte de vedere: în primul rând este o „sărbătoare” în care se încearcă păcălirea clienților cu fel de fel de „oferte” care mai de care mai umflate, în al doilea rând se face Black Friday de 5 ori pe lună dacă unii manageri de magazine doresc să vândă mai mult. Am văzut zilele trecute printr-un hipermarket din Severin „Black Friday de început de an școlar”… WTF? Chiar așa am devenit o națiune acaparată total de bani și de ideea de căpătuială?

Nu frate, că țara asta nu se mai face bine vreodată. Nu are cum să se facă atât timp cât SINGURUL scop al cetățenilor este banul. Și nu banul făcut prin muncă cinstită, ci prin păcăleală, că multe dintre „ofertele” de Black Friday-urile românești sunt niște țepe de zile mari.

Singurul Black Friday mai serios a fost primul. După, au început măgăriile pentru că proprietarii de magazine care oricum erau ahtiați după bani, au văzut că românii se înghesuie la promoții. Nu contează ce se vinde și cu cât în România, atât timp cât se vinde la promoție, oamenii cumpără. Nu știu, parcă le ia Dumnezeu mințile oamenilor atunci când vine vorba despre cumpărături la prețuri mai mici (aparent mai mici) și nu mai judecă. Se calcă efectiv în picioare ca să-și ia țeapă cu „promoțiile” de Black Friday.

Leave a Reply