Ghete de fotbal – de unde putem cumpăra ceva de calitate la un preț bun?

Am mers alaltăieri prin oraș ca să caut niște ghete de fotbal. Evident, m-am lovit de veșnicele probleme ale magazinelor de încălțăminte din oraș: marfă puțină, modele urâte, prețuri mari. Sincer să fiu nici nu știu de ce m-am mai dus să pierd vremea jumătate de zi, ar fi trebuit să îmi cumpăr de la început de pe internet. Internetul a rămas cam ultimul loc din care poți să cumperi absolut orice la un raport calitate-preț satisfăcător. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu sunt genul de persoană care să caute chilipiruri sau ceva de genul, dar nu am înțeles niciodată de ce în magazinele din oraș sunt mereu probleme cu modelele. Sunt foarte urâte din punctul meu de vedere, atât de urâte încât mi-ar fi și rușine să încalț așa ceva pe terenul de fotbal.

Una dintre explicații ar fi faptul că românii în general sunt oameni lipsiți de bun gust. Lor le plac genul ăsta de ghete de fotbal iar magazinele au sesizat treaba și au umplut rafturile cu ce dorește majoritatea, nu cu ceva de calitate. Sunt câștigate din două puncte de vedere aici: reușesc să vândă mult și au și profituri destul de bune pentru că sunt ferm convins de faptul că acele modele urâte sunt mult mai ieftine față de cele care au totuși un design  serios. Probabil și eu dacă aș avea un magazin în oraș aș căuta să fac cât mai mulți bani, mai ales că oamenii sunt mulțumiți de marfă. Ei bine, iată că nu chiar toată lumea e mulțumită de marfă. Mai sunt și oameni ca mine care nu au pretenții neapărat la preț, cât la bun gust.

Online-ul a rămas cam singurul loc din care poți să cumperi ghete de fotbal, încălțăminte în general cu bun gust, cu care să nu-ți fie rușine să ieși pe stradă, la un raport calitate-preț destul de bun. Din păcate am observat că s-a umplut de magazine sportive în oraș și toate au aceeași marfă urâtă cumpărată probabil la mare discount de dincolo, astfel încât să apară acele profituri care să mulțumească.

Leave a Reply