Unul hăis, celălalt cea

Asta e imaginea României, fraților, exprimă perfect ce fel de cetățeni avem. Așa cum o parte dintre români se urăsc și se înjură de mama focului doar pentru că unii țin cu Steaua și ceilalți cu Dinamo, așa cum o parte dintre români urăsc și se înjură de mama focului doar pentru că unii au votat cu o formațiune politică și ceilalți cu altă formațiune politică, viața generală socială e la fel de dezbinată.

Priviți un  bloc de apartamente din Drobeta Turnu Severin. 3 indivizi au considerat că-i de bun augur să izoleze exterior, 2 indivizi nu au fost de acord. Probabil au mers pe ideea „Nouă nu ne trebuie”. Din păcate sunt doar 5 niveluri, P+4 că dacă erau 6, probabil scorul ar fi fost strâns, trei la trei.

Așa e toată țara fraților, unul hăis, celălalt cea. Unul vrea să facă ceva, unul se pune împotrivă, cur în drum. Păi atunci, când ai asemenea cetățeni, tu ca țară, cum să dai înainte? Cum să evoluezi atunci când oamenii sunt împotrivă indiferent de situație? Evenimentul cu izolația este doar un exemplu care poate să arate perfect din ce-i alcătuit poporul ăsta al nostru: egoism, răutate, miserupism. Eu de exemplu dacă locuiam la etajul 2 unde lipsește pluta, aș fi făcut doar pentru a avea un bloc frumos pe exterior, chiar dacă nu mi-ar fi trebuit. Așa, a rămas ca la țigani. La fel și cu cel de la etajul patru.

Evident, vor fi unii dintre voi care vor spune că cei doi nu au izolat pentru că nu au avut bani. Măi fraților, eu asta cu „Românii nu au bani” nu prea o mai cred. Că toată lumea fumează de 500-600 de lei/lună, toată lumea are mașini care mai de care mai dichisite.

Leave a Reply