Cum alegem cățelul de casă?

Alegerea cățelului pentru acasă nu este întotdeauna una ușoară, în special dacă nu locuim singuri. În special dacă nu am mai avut acest tip de animal de companie în trecut. Așadar, haideți să trecem în revistă câteva sfaturi pentru cei care caută rase de câini potrivite necesităților lor, rase despre care puteți citi în detaliu pe charmy.ro. Haideți să vedem cum alegem cățelul perfect pentru noi.

Cum alegem cățelul de casă?

Periculozitate – Ai copii? Dacă da există copii prin casă trebuie să fii foarte atent la ce fel de câine cumperi. De evitat sunt cei considerați agresivi sau „de luptă”. Golden Retriever este de departe cel mai mare iubitor de copii dintre toate rasele de câini. Aceasta poate fi o alegere foarte bună.

Dimensiune – Casă sau bloc? În funcție de unde locuiești, trebuie să alegi rasa potrivită. Dacă locuiești într-o garsonieră, trebuie evitat să îți cumperi un Dog German de exemplu. Dimensiunile acestuia sunt oarecum incompatibile cu spațiile mici. Dandie Dinmont Terrier care are dimensiuni foarte mici se va bucura mult mai mult de un spațiu restrâns. Va avea mai mult loc să alerge, să se joace și el.

Nivel de zgomot  – Foarte important acest aspect dacă locuiți la bloc. Evitați câinii foarte gălăgioși (de obicei câinii de talie foarte mică) pentru că sunt șanse mari să aveți probleme cu vecinii. Bichonii sunt super potriviți pentru cei care locuiesc la bloc, sunt câini inteligenți care nu fac zgomot aiurea. Dacă reușiți să-i și dresați un pic chiar nu veți avea reclamații din partea vecinilor.

Preț – aici depinde de bugetul fiecăruia dintre voi. Sfatul meu ar fi să nu cheltuiți sume uriașe pentru rase alese întrucât nu are rost. Un cățel de 100-150 de euro poate să vă bucure la fel de mult ca unul de 1000 de euro. Dacă vă permiteți să cheltuiți 1000 de euro pe un animal de companie, trebuie să țineți cont și de faptul că va trebui să îi puneți un microcip cu GPS pentru că sunt șanse mari să vi se fure.

Leave a Reply