Incompetență sau nemernicie? Semaforul discordiei

semaforulÎn decembrie am făcut un accident de circulație în care a fost implicat și un semafor de pietoni. Și un coș de gunoi. Toate bune și frumoase, omul pe care l-am lovit a primit asigurarea mea, a deschis dosar de daună, și-a luat banii, toată lumea a fost mulțumită. Băi fraților, după ce s-a terminat toată treabă, după ce am crezut că stau și eu ca omul liniștit, vin ăștia de la Primăria Drobeta Turnu Severin și-mi trimit notificare, cică să le plătesc semaforul și coșul de gunoi. La 8 luni de la accident. După 8 luni.

Am fost la Primărie la Departamentul Juridic să văd despre ce este vorba. Doamna care mi-a trimis notificarea mi-a zis că nu știe când a avut loc accidentul, că nu știe nimic despre accident. Dar vrea bani de la mine. Am zis că le dau asigurarea și au încercat să mă prostească spunându-mi că „asigurarea nu acoperă decât pagubele la mașină, nu și cele produse domeniul public”. Voi vă dați seama ce fel de oameni lucrează în Primărie? Adică ei au dormit 8 luni, s-au trezit acum că sunt lipsă un semafor și în loc să-și deschidă dosar de daună din postura de păgubit, vin la mine ca măgarii să le dau eu banii.

Ei bine, nu am de gând să le dau niciun ban. Din moment ce legea spune clar că păgubitul poate deschide dosar de daună, de ce să le dau eu bani din buzunar? Atunci ce rost mai au asigurările dacă în caz de ceva, păgubitul te dă în judecată să-i dai tu bani? Încep să mă scârbesc de România. Le e lene sau nu știu să facă dosarul de daună și vor bani de la mine. Plimbați ursul!

Leave a Reply