4 motive să cumperi un tractor nou chiar dacă ai o fermă de mici dimensiuni

Agricultura, creșterea animalelor, ideea de a avea o mică fermă în România a apus demult pentru o bună parte dintre cetățenii acestei țări. Oamenii au vântul pământurile altora și au încercat să-și continue viețile făcând orice altceva, numai agricultură nu. Ei bine, din fericire mai sunt și excepții, mai sunt și oameni care au decis că indiferent cât de greu e să faci agricultură în România, indiferent cât de greu este să ai o fermă de porci, vite, capre, oi în România, se vor chinui până la ultima lor suflare și vor duce mai departe niște business-uri de familie care TREBUIE să rămână în familie.

O bună parte dintre cei care au izbutit să rămână pe piață în acest sector au reușit din pricina unui singur lucru: modernizarea. Oamenii au înțeles că dacă vor să facă față concurenței, trebuie să se modernizeze și să vină pe piață cu prețuri acceptabile. De fapt, dacă ai o mică fermă, dacă te ocupi cu agricultura la un nivel foarte basic, există cel puțin patru motive să investești în utilaje agricole de mici dimensiuni, în tractorașe noi care să te ajute să evoluezi.

4 motive să cumperi un tractor nou chiar dacă ai o fermă de mici dimensiuni

  1. E timpul pentru agricultură modernă fără chin. Dacă dorești performanță în agricultură, nu-ți permiți să bați pasul pe loc din pricina defecțiunilor tehnice. Poate că ai deja un tractor la curtea ta, dar dacă se strică mereu mai ales când îți e lumea mai dragă, nu ai făcut nimic. Ca să faci față pieței e nevoie de siguranță iar această siguranță vine în primul rând dacă ai în curte utilaje pe care să te poți baza. Atunci când te chinui, nu ai cum să performezi.
  2. Prețurile nu sunt chiar așa mari dacă știi ce să cumperi. Există pe piață utilaje agricole, tractoare care deși nu poartă numele unui brand celebru, firmele din spatele lor sunt uriașe în acest domeniu. Cel mai bun exemplu sunt tractoarele CASE IH. Acest brand este renumit peste ocean, are o istorie bogată în spate (compania a fost fondată în 1842) și reușește să aducă în prim plan aceeași putere pe care o aduc brandurile celebre dar la bani mult mai convenabili.
  3. Nu mai există încredere dacă vrei second hand. Poate pe mulți dintre voi vă bate gândul să investiți totuși în modernizare dar așa, mai românește, cu utilaje second hand. Părerea mea este că la cum se vând obiectele second hand în România, mai bine îți vezi de treabă. Din păcate nu mai există încredere în acest sector și te poți trezi că ai luat o mare țeapă, că în loc să îți lucrezi pământul, stai cu „noul” tractoraș prin service pentru a remedia defectele ascunse.
  4. Poți cumpăra ceva de dimensiuni mici dar de putere mare. Există în gama CASE IH mai sus menționată tractoare de toate dimensiunile. Nu te obligă nimeni să cumperi un mega tractor de 500 de cai dacă tu nu ai nevoie sau dacă nu ai bani. Poți cumpăra ceva de dimensiuni mult mai mici dar cu care să-ți faci treaba la fel de bine, mai ales dacă ai genul acela de fermă în care locurile sunt foarte strâmte. Noile modele de tractoare deși sunt mici, au forță.

Acestea sunt cele mai importante 4 motive pentru care ar trebui să optezi totuși pentru un tractor nou dacă dorești să faci performanță cu agricultura ori cu creșterea animalelor, indiferent de dimensiunea afacerii tale. Cu cât vei investi mai mult în utilaje capabile să ducă la bun sfârșit muncile grele, cu atât vei fi mai productiv.

Leave a Reply