La cine poți apela pentru verificări PRAM București?

Normele de sănătate și securitate în muncă – SSM, trebuie întotdeauna respectate cu sfințenie. De ce? Pentru că se pot produce accidente de muncă deloc plăcute pentru angajați, deloc plăcute pentru tine ca patron. Un accident de muncă apărut din cauza lipsei echipamentelor SSM sau a măsurilor impuse de lege în acest sens, poate fi pe lângă un eveniment tragic pentru angajat și familia lui, un eveniment foarte costisitor pentru tine ca patron. În plus, dacă angajatul decedează la locul de muncă din pricina lipsei echipamentelor sau a protecțiilor SSM impuse de lege, tu ca patron poți ajunge la închisoare. Cel mai bine este să fim preventivi și să investim în protecția angajaților.

Cele mai frecvente accidente de muncă sunt electrocutările, care pot apărea din diverse cauze precum: defectarea mașinilor de lucru din pricina lipsei întreținerii și verificărilor anuale, uzura avansată a instalației electrice, defecțiuni ale instalației electrice, lipsa echipamentelor de sănătate și securitate în muncă pentru angajați, etc. Aceste electrocutări pot fi evitate dacă se fac verificările PRAM la timp, așa cum scrie în lege (O dată pe an pentru instalații mai periculoase  sau o dată la doi ani pentru instalațiile electrice normale, conform normativului NTE 01 116/2001. Instalațiile îngropate sunt verificate și pentru corodare la 10 ani de la îngropare apoi o dată la 5 ani).

Cine are nevoie de aceste verificări PRAM? Ei bine, toate firmele care desfășoară activități comerciale sau necomerciale și care au cel puțin un angajat. Chiar dacă nu se produc accidente de muncă prin electrocutare, lipsa verificărilor PRAM poate atrage după sine amenzi destul de mari, cuprinse între 5000 și 10.000 de lei, venite din partea instituțiilor de control ale statului român (Oficiul Pentru Protecția Consumatorului – OPC, Inspectoratul Pentru Situații de Urgență- ISU, Inspectoratul Teritorial de Muncă- ITM). E mult mai ieftin să fii preventiv și să remediezi problemele electrice dacă aceasta există decât să plătești amenzi la stat sau chiar mai rău, să aibă loc accidente de muncă.

La cine poți apela pentru verificări PRAM București?

Cei de la electrotehnics.ro vă pun la dispoziție verificări PRAM București. Discutăm despre o companie care dispune de electricieni autorizați ANRE și care va reuși să vă ofere servicii de foarte bună calitate. După cum știm, conform Ordinului 24 din 20 iulie 2007, compania care emite buletine PRAM este obligată să facă acest lucru prin intermediul electricienilor autorizați ANRE, altfel buletinele emise sunt declarate nule.

Angajații merită protecție nu doar pentru că așa spune legea, toți patronii trebuie să se gândească la faptul că în fond și la urma urmei oamenii sunt cei mai importanți. Dacă nu-i ai, nici tu ca patron nu poți să faci profit. Încă nu s-au inventat roboții care să înlocuiască complet oamenii într-o fabrică. Atât timp cât ai nevoie de oameni, trebuie să te îngrijești de siguranța și de sănătatea lor, cel puțin la locul de muncă unde sunt în responsabilitatea ta.

Niciun patron nu ar trebui să se gândească la cum să evite investițiile în SSM, sau la cum să facă să respecte legea doar pentru a evita amenzile venite din partea instituțiilor de control ale statului. Viața unui om este cea care contează cel mai mult, nu banii, nu profitul unei companii iar aceste verificări PRAM București ar trebui făcute fără ca nimeni să silească de la spate cu amenzi. După cum spuneam mai sus, cele mai frecvente accidente de muncă sunt electrocutările iar acestea pot fi prevenite dacă se execută la timp verificările PRAM. Este un serviciu ieftin care te poate scuti de multe neplăceri și care te poate salva de la închisoare dacă cumva ești patron și se întâmplă accidente grave la locul de muncă.

One Response

  1. Roxana July 23, 2018

Leave a Reply