Despre obiceiul șoferilor de a înjura pietonii angajați regulamentar în traversare

Țăranul. Neamul prost. Șoferul care înjură pietonii dacă cumva, în micimea lor, îndrăznesc să calce trecerea de pietoni și astfel să-i forțeze să acorde prioritate. Nu am înțeles niciodată genul ăsta de om, cum nu am înțeles nici pe șoferul care din propria neatenție este nevoit să pună o frână mai bruscă la trecerea de pietoni, apoi începe să claxoneze ca disperatul, ca și cum pietonul ar fi fost cu ceva de vină.

Totul pleacă de la bunul simț, de la cei 7 ani de acasă. Dacă ești un răsfățat needucat pupat în cur de mic copil, vei ajunge la maturitate cu impresia că totul ți se cuvine, că regulile au fost făcute pentru fraieri, nu pentru tine, și așa mai departe. Cam așa e și cu șoferii supărați nevoie mare pe pietonii angajați regulamentar în traversare. Civilizația din păcate nu o să-i atingă pe unii dintre noi niciodată.

Atât de multă nesimțire colcăie în societatea noastră, încât uneori te scârbești că faci parte din ea. Când vezi asemenea dobitoci care se supără ca țiganul pe sat aiurea-n tramvai apoi încep să înjure tot degeaba ca niște veritabile ciori, îți vine să-ți faci bagajul și să te duci naibii unde vezi cu ochii, cât mai departe de români și de România. Cred că atât de multă prostie și nesimțire pe metrul pătrat nu vei mai găsi nicăieri pe planetă. Și din păcate, nici nu sunt semne că s-ar îndrepta situația în viitorul apropiat, din contră, de la an la an oamenii cu bun simț nu mai suportă și pleacă, în timp ce nesimțiții și proștii rămân în România și toată copii en gros. În câțiva ani, ne vom simți minoritate în țara proștilor.

Leave a Reply