De ce nu se iau măsuri împotriva sămânțarilor?

Oare sunt singurul care observă faptul că prin oraș, mâncatul semințelor și scuipatul cojilor pe caldarâm a luat amploare și a devenit o activitate la fel de răspândită în societate precum fumatul? De multe ori când merg înspre casă trec prin centrul orașului unde sunt ceva parcuri în care se găsesc, evident, bănci.

Cred că pe 3 din 5 bănci la lăsarea serii sau chiar după amiază există sămânțari. Sămânțarii sunt tineri cu vârste cuprinse între 13 și 25 de ani care ies în oraș, curați, parfumați, frumos îmbrăcați, eleganți, care se duc se așază pe bancă și, încep să facă covor de coji de semințe în fața băncii pe care se așază.

Da, tinerii frumoși și curați, parfumați lasă în urma lor două tone de gunoi. Oare chiar nu există leac pentru acești nesimțiți? E clar că părinții au eșuat lamentabil în educarea lor dar mă gândesc că dacă părinții s-au ratat în această direcție, o fi vreo instituție publică capabilă să facă ceva, orice.

Dacă nu sunt în stare să dea amenzi acestor măgădani împuțiți cărora le place parfumul dar care lasă munți de gunoaie în urma lor, să interzică frate la comercializare semințele. Să nu se mai vândă în magazine. Chiar nu știu ce ar trebui făcut pentru ca tinerii să învețe măcar acum în al 12-lea ceas, ce înseamnă bunul simț în societate. Nu știu fraților, și eu am avut vârsta lor, și pe atunci se mâncau semințe că doar nu e o activitate nou înființată, dar oamenii mai aveau și educație, și bun simț.

Nu se căcau în potecă și lăsau rahatul acolo cum fac acum. Mi-e scârbă să știu că împart oxigenul planetei cu asemenea gunoaie de oameni.

Leave a Reply