Cum își bate joc de tine statul (ANAF) dacă ești corect și îți declari veniturile

ANAFEu unul am ajuns la concluzia că în țara asta nu merită efortul de a-ți declara veniturile la ANAF. Pur și simplu nu are rost pentru că această instituție își va bate joc de tine în ultimul hal posibil. Păi să vă zic ultima pățanie. Am și eu un PFA și, evident, ca cetățean cinstit și corect, declar veniturile. Banii pe care-i dau la stat anual sunt cei reali, nu mă trag pe cur ca 99% dintre cetățeni să bag cheltuieli și etc.

Înțelegeți voi. Da uite că încep să fiu de acord cu cei care bagă cheltuieli aiurea astfel încât să nu deie bani la stat la final de an pentru că statul pur și simplu nu-i merită, nu doar din cauza faptului că nu face nimic cu ei pentru tine, cetățean sincer și corect. În urmă cu ceva timp am primit de la ANAF un titlu executoriu și o somație de plată pentru suma de 2700 de lei. O grămadă de bani, asta în situația în care mie nu-mi venise nimic de plată acasă, eu știam că sunt la zi.

Pe acele documente nu erau cine știe ce detalii, a trebuit să mă duc la sediul ANAF, să pierd o oră aproape ca să aflu că era o regularizare de la pensii din 2016. Cum morții tăi să trimiți așa ceva după 2 ani frate? De ce morții tăi nu ai trimis când am depus declarațiile? Nu frate, nu merită să-ți declari nimic pentru că va urma o adevărată prigoană fiscală cu, iată, documente pe care ei nici măcar nu le trimit. La mine a ajuns doar somația pentru acea regularizare la pensii.

E ca și cum aș emite eu o factură pentru un client, dar nu i-aș trimite-o. Aș trimite direct citația în din tribunal că-l dau în judecată pentru neplată. Atât de ridicolă e instituția asta. NU MERITĂ.

Leave a Reply