Home Uncategorized Mai contează brandul atunci când vrei să cumperi un aparat de aer...

Mai contează brandul atunci când vrei să cumperi un aparat de aer condiționat?

41
0

aer condiționatBună întrebare. Eu unul m-am lovit de o problemă destul de interesantă legată de aparatul meu de aer condiționat în momentul în care am constatat că e un adevărat calvar să-l repar dacă a ieșit din garanție. Nu contează că este un brand celebru la mijloc atât timp cât nimeni nu vrea să vină la intervenție iar tu, pe persoană fizică, nu poți cumpăra piesele de schimb.

Am ajuns la concluzia că degeaba investești mult într-un aparat de aer condiționat produs de o firmă de renume, peste ceva timp te vei lovi de probleme dacă cumva, acesta ajunge să se defecteze. La mine în oraș de exemplu există 3 firme autorizate să repare acest brand, din trei două nu se ocupă decât de centrale termice iar una nu vrea să vină la intervenție, am aparatul de aer condiționat defect și mă rog de service-ul autorizat să vină contra cost să repare, și nu vor să vină. Degeaba e brand celebru și recunoscut la nivel mondial dacă service-ul lasă de dorit.

Părerea mea este că mai bine investești în branduri precum Gree, o companie chinezească ce a reușit să facă furori pe piața aparatelor de aer condiționat din România. Chiar dacă discutăm despre un produs chinezesc, nu sunt probleme cu ele nici în garanție nici după garanție. O altă recomandare ar fi un aparat de aer condiționat Daikin, un brand japonez care deși nu a reușit să-și facă un renume pe piața din România, sunt convins că reușește să producă aparate de aer condiționat de calitate foarte bună, ca orice alt brand japonez de altfel.

În concluzie, ca să răspundem la întrebarea din titlu, nu. Nu mai contează brandul atunci când vine vorba despre aparatele de aer condiționat pentru că degeaba investești dublu sau triplu într-un nume, când se va strica tot de neseriozitatea românilor te vei lovi, nu va veni nimeni de la Ferroli de exemplu, de la mii de kilometri să-ți repare AC-ul. Tot o echipă din România o să vină, dacă o să vină. În cazul meu încă îi mai aștept deși au trecut luni de zile de când i-am chemat la intervenție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here