Home Gandurile mele Comoditate, prostie și nesimțire – cu mașina în pădure

Comoditate, prostie și nesimțire – cu mașina în pădure

26
0

Cam asta am observat la severinenii care ieri, în timp ce dădeam câteva ture de pădure, au intrat cu mașina până în inima codrului pentru a lăsa neveste cu copii și jucării. Evident, nu puteau parca în fața pădurii unde e normal și firesc, le picau bijuteriile dintre picioare dacă mergeau pe jos vreo 200 de metri.

Foarte comozi sunt oamenii în ziua de azi, în special românii, în special severinenii care ar fi în stare să se ducă cu mașina și la budă dacă ar avea posibilitatea. Așa fac nesimțiții și pe la hipermarketuri când se duc, pe la Cora, Dedeman sau Carrefour din Drobeta Turnu Severin. Parchează mașinile în ușa magazinelor, degeaba e parcarea goală la 10 metri de ei.

Severineanul vrea să arunce pita și salamul direct din poarta incintei, în portbagaj. Comoditatea și nesimțirea sunt strâns legate de prostie. Un om prost nu are cum să înțeleagă că nu e normal să intri cu mașina în pădure, unde se plimbă copiii cu biciclete, cu triciclete, cu trotinete și așa mai departe.

Dacă ar fi fost vorba despre o urgență aș fi înțeles, dar doar așa ca să vadă lumea că ai tu mașină scumpă, și să eviți să meargă nevasta și bibilul 200 de metri pe jos, e deplasat. Uneori mă simt absolut scârbit când văd asemenea nesimțiți. Da, dacă există o durere, o invaliditate, ceva care să fie de înțeles, nu aș zice nimic. Dar fratele meu, oamenii în toată firea, cât muntele, le e lene să meargă 200 de metri pe jos. Nu cumva să slăbească sau să obosească.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here