Home Gandurile mele Traiul în România – din ce în ce mai costisitor și imposibil...

Traiul în România – din ce în ce mai costisitor și imposibil de dus

50
0

Anul 2018 pentru mine nu a început deloc ok. Mi s-a demonstrat de două ori faptul că oamenii cinstiți din țara asta sunt luați în bătaie de joc în cel mai realist mod posibil de către instituțiile statului. În urmă cu ceva luni mi-a venit vreo 3000 de lei de plată la pensii pe PFA, din 2016. Da, până acum nu a fost nicio datorie, dar au recalculat ăștia de la ANAF și cică trebuie să le mai dau o grămadă de bani.

În 2017 nu au avut vreme săracii, s-au trezit acum la jumătatea lui 2018, după aproape 2 ani de la depunerea actelor. Evident, când am fost la ei la sediu, nimeni nu știa ce e cu suma respectivă, dar de încasat o doreau încasată. Bătaie de joc a statului orientată către cetățeanul care culmea, își plătește dările la timp mereu. Că mi-au trimis suma de plată cu titlu executoriu, nu așa, ca notificare, în ideea în care nu-mi trimiseseră măcar decizia în baza căreia s-a stabilit suma de plată.

Ca și cum aș presta un serviciu pentru X, nu-i trimit factura, apoi după 2 ani îl dau în judecată că nu mi-a achitat factura aia pe care eu nici măcar nu i-am trimis-o. Scârbă.

Apoi, în urmă cu câteva zile cei de la Primărie mi-au trimis și ei notificare că am să le dau vreo alți 3000 de lei. Că am avut un accident rutier anul trecut și s-a îndoit nu știu ce semafor. Evident, ca în orice instituție publică acaparată de nepotism incompetent, oamenii habar nu au legile și faptul că într-un accident, asigurarea acoperă aceste pagube. Tot ce trebuie să facă este să deschidă dosar de daună. Ei au ce au cu mine, cică să le dau eu banii. Scârbă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here