Cele mai bune autoutilitare marca IVECO

Utilitarele IVECO au reușit de-a lungul timpului să se impună pe piața internațională a transporturilor și deși se zvonesc multe lucruri nu tocmai bune despre ele, într-un final dacă stai și analizezi îți dai seama că sunt doar răutăți sau opinii venite din partea unora care au dorit dintotdeauna să primească mult, de bani foarte puțini. Prețul acestor autoutilitare IVECO le-a adus mereu în prim plan și chiar dacă brandul nu se poate lăuda cu confortul oferit de Mercedes sau DAF, cu siguranță se poate lăuda la capitolul costuri atât de achiziție cât și de întreținere. Cam asta își doresc majoritatea transportatorilor, niște camioane ori dubițe ieftine, cu care să facă cât mai mulți bani iar IVECO s-a aliniat acestei cerințe.

Haideți să trecem așadar în revistă celebrele autoutilitare IVECO, dar nu înainte de a specifica faptul că acest brand a reușit de-a lungul timpului să primească de suficiente ori titlul „Truck of the year”. S-a întâmplat în 2016 cu Eurocargo, în 2003 și 2013 cu Stralis, chiar și în 1993 a câștigat distincția cu celebrul EuroTech, iar în 1992 cu Eurocargo.

Cele mai bune autoutilitare marca IVECO

DAILY – aici se încadrează dubele, șasiurile ce pot fi personalizate, microbuzele și autoutilitarele 4×4 destinate șantierelor. Iveco Daily Van a fost premiat în 2015 cu titlul „Van Of The Year”, cu alte cuvinte, este furgoneta perfectă pentru absolut orice tip de transport de mici dimensiuni. Discutăm despre un vehicul cu arhitectură nouă, cu design nou, cu interior nou, ce a reușit să rupă vânzările din 2015 până în prezent. Sarcina utilă urcă în cazul Daily până la 7 tone.

EUROCARGO – există două variante de Eurocargo, cea simplă, văzută sub forma unui camion și cea 4×4, disponibilă pentru livrările pe șantiere. Varianta simplă de Eurocargo a câștigat în 2016 titlul „Truck of the Year” și nu e greu de înțeles de ce. Pe lângă faptul că inginerii IVECO au reușit să aducă în prim plan un camion mai confortabil (aici brandul avea mari probleme în trecut), un camion mai sigur și mai eficient din punct de vedere al consumului de motorină (cu până la 8%), aceștia au reușit să lucreze foarte bine și la design. Eurocargo arată cel puțin bestial.

STRALIS –  capul tractor al celor de la IVECO a câștigat și el suficiente distincții „Truck of the Year” în trecut. Recent, inginerii IVECO au pus la punct o serie de sisteme care combinate, au adus în prim plan o optimizare a costurilor cum nu s-a mai văzut. De asemenea, și această autoutilitară a primit un upgrade pe parte de confort, nu se mai poate spune că noile camioane IVECO sunt la fel de incomode precum vechile generații. De fapt, titlul „Truck of the Year” primit în 2013 spune totul. Aceste „decorații” nu sunt acordate oricui, ci după o atentă analiză.

TRAKKER – discutăm despre o basculantă destinată exclusiv șantierelor, capabilă să facă față aproape oricărui obstacol. Gama Trakker este mult mai rară la vedere pentru că șantierele unde sunt folosite sunt în zone destul de izolate. Povestea acestui model începe tot cândva prin anii 1993, compania reușind să câștige chiar și competiția Dakar în anul 2006 cu un astfel de model. Destule motive să investești în asemenea basculante dacă ai nevoie de așa ceva.

BUS – pentru cei care nu știu, IVECO fabrică și autoutilitare pentru transport persoane, nu doar marfă. Avem așadar Iveco Daily Minibus, Iveco Magelys, Iveco Crossway, Iveco Urbanway. După cum vă puteți da seama din nume, Iveco Magelys este topul de gamă, un autocar destinat pentru transportul internațional, pe distanță lungă, ce poate transporta până la 63 de pasageri. Acest autocar vine în trei versiuni personalizate: Magelys Line, Magelys Pro și Magelys Lounge. Desigur, cu cât crește gradul de confort cu atât va exista un preț mai mare, pe măsură.

Acestea sunt autoutilitarele comercializate de cei de la Iveco, din punctul meu de vedere acest brand a evoluat foarte mult în ultimii ani și astfel, a reușit să devină în prezent printre primele din lume pe parte de transporturi auto. Rămâne la aprecierea voastră dacă doriți să profitați de fiabilitate, de costuri reduse de întreținere și chiar de achiziție sau nu. Eu unul sunt de părere că nu degeaba brandul a primit distincțiile mai sus menționate, nu degeaba este lider pe piață.

 

Leave a Reply