Home Diverse Partajul. De ce este indicat să apelezi la serviciile unui avocat?

Partajul. De ce este indicat să apelezi la serviciile unui avocat?

49
1

Din păcate, acea căsnicie frumoasă și roz la care cu toții visăm în momentul în care spunem un DA categoric în fața ofițerului de stare civilă, nu ține prea mult în unele cazuri. Există o statistică mai mult decât alarmantă în ceea ce privește rata divorțului în România, se spune că una din cinci căsnicii ajung la divorț din pricina infidelității iar pe lângă suferința produsă de evenimentul în sine, va urma probabil o mare bătaie de cap și cu partajul. Să nu mai zicem de cazurile în care există și copii la mijloc, acelea sunt deja dramatice. Cei mici mereu rămân prinși la mijloc…

Conform legii, nu ești obligat să îți angajezi un avocat pentru împărțirea bunurilor dobândite alături de partener în timpul căsniciei dar cum în majoritatea cazurilor se ajunge în tribunal, ar fi recomandat să apelezi la serviciile unui avocat divorț și partaj. Din păcate, în momentul în care apare un divorț apar și acele orgolii greu de înțeles de cei din exterior, apare ura, apar multe sentimente de răutate care pot influența procedura de partaj destul de mult. Dar ca să fie cât mai clar pentru toată lumea, o să enumerăm în cele ce urmează principalele motive pentru care ar fi mai mult decât indicat să apelezi la serviciile unui avocat atunci când ești implicat într-un proces de *partaj judiciar.

De ce este indicat să apelezi la serviciile unui avocat atunci când treci printr-un partaj?

  1. Atunci când ești implicat emoțional, nu mai judeci corect. Ai trecut probabil printr-un divorț care te-a durut, acum vine și episodul doi al dramei: împărțirea lucrurilor. Un avocat va fi mereu acea minte lucidă de care ai nevoie în aceste momente grele. Știu că poate sună ciudat, dar dacă vrei să ai câștig de cauză în tribunal, e bine să lași chestia asta în seama cuiva care este din exterior, care nu are orgolii de jucat.
  2. Procedura de partaj va dura mult mai puțin. Un avocat va știi exact care sunt pașii de parcurs. Dacă te ocupi singur sunt șanse mari să se tărăgăneze procesul luni, poate chiar ani în cazul în care este vorba despre ceva foarte complex. Dacă este genul de partaj în care fiecare rămâne cu o mașină și un apartament, e ok, dar sunt și cazuri în care există mult mai multă avere și mai greu de dovedit că s-a adunat în timpul căsniciei.
  3. Ai șanse mari să rămâi tu cu mai mult. După cum spuneam mai sus, atunci când vine vorba despre împărțirea lucrurilor dobândite în timpul căsniciei de către un judecător, lucrurile se complică. Fiecare trebuie să aducă documente dacă susține că anumite obiecte au fost cumpărate în altă perioadă ori primite din alte surse. Un avocat va știi să te îndrume, să-ți spună exact ce documente să aduci astfel încât să nu împarți și ce nu trebuie.
  4. Costurile sunt ținute sub control. Un partaj judiciar în ziua de azi costă destul de mult. Practic, împărțirea bunurilor de către un judecător reprezintă un serviciu care se plătește. De exemplu, doar stabilirea bunurilor supuse împărțelii se taxează cu 3% din valoarea acestora. Apelând la serviciile unui avocat care să te reprezinte în această cauză vei știi din start câți bani vei pierde, câți bani vei avea de dat la stat.

*Partaj Judiciar – partajul care este soluționat de către judecător în tribunal. În momentul în care oamenii nu se înțeleg asupra împărțelii, în momentul în care problema nu poate fi soluționată la notar pe cale amiabilă, trebuie introdusă acțiune în instanță, judecătorul fiind cel care decide cine cu ce rămâne, în urma probelor aduse de fiecare parte.

La cine poți apela atunci când treci printr-un partaj?

Cabinetul de avocatură Avocat Ivan Răzvan Claudiu este unul dintre cele mai recomandate pentru acest tip de serviciu în capitală.  Pe lângă divorțuri și partaje, acest mai oferă o gamă largă de servicii avocațiale, în special în drept Penal unde au o experiență de peste 10 ani. Rămâne la aprecierea voastră, este o alegere pe care trebuie să o cântăriți destul de bine. Repet, un avocat nu este obligatoriu în caz de partaj, însă pentru o cât mai bună desfășurare a lucrurilor, este recomandat să apelați la serviciile unor oameni care au multă experiență în acest domeniu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here