Despre ofertele de la TNI – Târgul Național Imobiliar

Târgul Național Imobiliar și-a deschis din nou porțile. Cică sunt oferte foarte bune de genul garsoniere de 35 de mii de euro, apartamente de 45 de mii cu 2 camere și așa mai departe. Cu alte cuvinte, nimic pentru cei săraci. Nu înțeleg de unde ai putea avea 40 de mii de euro în România din muncă cinstită, poate doar să ai ceva job pe la bancă sau în domeniul IT, mai bine plătit de 2000 de euro pe lună. Chiar am stat uneori și m-am întrebat cum fac oamenii să-și cumpere case, apartamente cu sume de-astea.

Probabil au familii mari și strâng cu toții bani, de la părinți, mai vând un teren de-al bunicilor de pe la țară, mai o căpșună culeasă pe-afară, altfel nu îmi explic. Mai sunt și cei care fac rate pe 150 de ani și ajung să plătească acele imobile aproape dublu dar în fine, ăștia care fac chestia asta cred că sunt mult mai puțini. Doar nu or fi nebuni, nu? Totuși sunt surprins să văd cât de multă lume încă mai are planuri de viitor cu țara asta căci din câte am observat, foarte mulți cetățeni sunt pe picior de plecare.

Unii din cauza sistemului politic, alții nu mai suportă nesimțirea celorlalți cetățeni, mai sunt și care nu găsesc de muncă pe meleagurile noastre, etc. Cam asta e drama românilor, oameni nevoiți să-și încerce norocul în țări străine. Din câte știu eu în acest moment sunt peste 5 milioane de români plecați din țară din diverse motive, așa că am putea spune că mai avem o țară dincolo de granițe.

Leave a Reply