De ce nu e bine să dai bani împrumut

Cred că nu mai dau bani împrumut în viața mea. M-am lecuit. Nu m-am scârbit de faptul că oamenii nu mai returnează banii, ci de faptul că mint ca ultimele jigodii. Păi să vă spun ce am pățit recent. M-a rugat cineva să-l împrumut cu vreo 500 de euro, că vrea să plece la muncă în străinătate, că are contract semnat deja, că-l așteaptă ăia acolo și că are și el nevoie de bani de avion și pentru cheltuieli. Ei bine, milos (prost) din fire cum sunt, am zis să-l ajut că na, nu voia să-i dea nimeni. Acum înțeleg de ce.

Mie unul mi s-a părut un pic suspect modul lui de abordare, cum a venit cu dosarul la mine, cel de angajare, să-mi arate contracte și toate cele, dar am trecut cu vederea. I-am dat omului banii, asta se întâmpla în urmă cu vreo două luni. Ei bine, fraților, pe cine credeți că zăresc eu ieri seară prin oraș? Pe tipul ăsta care cică era pe la muncă prin Spania. Evident, omul nu a plecat nicăieri, a inventat toată tărășenia asta ca să mă sensibilizeze și să-mi dea impresia că o să aibă de unde să returneze.

Cam ăștia sunt oamenii, din păcate. Și-a băgat capul între coarnele de la bicicletă, că era bicicletă și a mers mai departe. Nici nu a oprit să salute. Pe bune dacă mai merită cineva ajutat în ziua de azi. Oamenii trebuie lăsați să se descurce cum pot. Cum pe mine nu m-a ajuta nimeni vreodată așa și ei trebuie să se descurce, nu să inventeze povești SF doar ca să facă rost de niște bani. Incredibil fraților…

Leave a Reply