Cora a rămas de căruță

Îmi fac destul de des cumpărăturile pe la Cora și de multe ori mai poposesc cu plasele înainte să plec în părculețul pentru copii amenajat în incintă, în afara complexului. Este un câmp acolo unde au pus cei de la Cora un mic loc de joacă. Ei bine, dacă stai acolo vreo 10 minute o să observi că fix acolo, printre boscheți și toate cele, s-a creat un fel de parcare pentru căruțe. Da, vin țiganii acolo non stop, își lasă căruțele în câmp și se duc fain frumos la cumpărături la Cora.

Eu unul credeam că au eliminat din circulație căruțele dar se pare că nu, orașul ăsta refuză să se dezvolte. În afară de asfaltarea acelorași bulevarde și schimbarea bordurilor pe aceleași străzi principale, nimic nu se schimbă, nivelul de trai nici atât. Oamenii care erau săraci în urmă cu 10 ani sunt la fel de săraci și acum, dacă nu mai săraci. Județul Mehedinți este pe ultimele locuri din țară, dintre toate cele 42. Aici, oamenii probabil fură mai mult decât în orice alt colț de țară și chestia asta se vede în nivelul de dezvoltare. Normal, dacă alegi să furi, clar nu mai rămâne nimic sau aproape nimic pentru dezvoltare.

Se mai scot ochii cu câte-o asfaltare și cam atât. Mai o bordură, mai o paranghelie cu mici și bere ca la Căcâna, și așa mai departe.  Poate unora li se pare că orașul Severin se dezvoltă sau că în județ, lucrurile merg mai bine, Părerea mea e că atât timp cât la Cora se face parcare de căruțe, sărăcia lucie domnește exact ca acum 10 ani. Cam asta e părerea mea, de cetățean observator al nivelului de dezvoltare local, care lipsește cu desăvârșire.

Leave a Reply