De-asta nu se va rezolva NICIODATĂ problema aglomerației în România

Există multă lume care susține ideea cum că dacă Primăria ar face locuri de parcare în București, gratuite sau cu taxe modice, lumea nu ar mai parca aiurea pe stradă și nu ar mai încurca circulația.

Ei bine, eu cred cu tărie că aceasta nu este soluția pentru că indiferent câte locuri de parcare ar face vreo Primărie, acestea nu vor fi niciodată amplasate la 2 metri de incinta unde are românul treabă.

Exact ca-n imaginile de mai jos, unde se pot vedea mașini parcate anapoda, în mijlocul străzii deși în jurul lor există locuri de parcare libere. Problema pe care Primăriile din orașele României trebuie să o combată este nesimțirea și aroganța cetățenilor, altfel lucrurile nu se vor schimba niciodată.

Și cum se poate combate nesimțirea și aroganța șoferilor români? Păi cu amenzi. Nu mari, dar foarte dese. Vă spun eu că dacă ai lăsa mașina în stradă ca-n imaginea de mai jos și ai primi azi amendă, mâine amendă, poimâine amendă, la un moment dat te-ai sătura numai de drumurile pe care le-ai face ca să le plătești, nu neapărat de sumele date către Primărie. Nu frate, nu ai cum.

Problema circulației nu se va rezolva niciodată în România atât timp cât nu există respect pentru ceilalți participanți la trafic. Cred că există țări mai primitive din punct de vedere al infrastructurii decât România dar nu există așa probleme legate de aglomerație pentru că oamenii au bun simț și nu-și lasă mașinile parcate fix în drum, fără să le pese de cei din jur. Voi ce credeți? Se va rezolva vreodată problema circulației în București și în România, în general?

Leave a Reply