De ce nu răspundeți la mailuri?

Mi se întâmplă de multe ori să primesc mailuri în care mi se solicită o ofertă de preț pentru serviciile prestate (content writing) și după ce trimit oferta, să nu mai primesc niciodată un răspuns afirmativ sau negativ. La fel pățesc și atunci când trimit eu oferte din propria inițiativă unor oameni cu business-uri ce ar putea beneficia de serviciile oferite de mine, 98% dintre cei cărora le trimit, nu răspund.

Cred că aici e vorba mai mult despre bunul simț. Dacă ești un om crescut cu bun simț, o să răspunzi în momentul în care cineva te întreabă ceva, orice. O să răspunzi și la mail dacă primești unul. O să spui și ce gânduri ai pe viitor după ce primești oferta cerută de tine, nu o să taci ca porcu-n porumb pentru tot restul zilelor tale. E lipsă de respect să lași lucrurile așa, ca-n tren.

Poate că mi-ar fi și mie util un feedback. Știu că-n țara asta oamenii au pretenția să le muncești pe 2 lei și-o ceapă, că multi sunt nemulțumiți atunci când le cer 100 de lei pe articol atât timp cât pe piață sunt idioți care vând articole cu 3 lei suta de cuvinte, dar asta e viața. Unii oameni mai au și coloană vertebrală și au decis să ridice ștafeta, că muncind o viață întreabă pe nimic, cu nimic te alegi.

Atât timp cât nivelul de calitate oferit de mine este unde este, pot să cer și 100 de lei pentru un articol. Păcat că nu primesc de multe ori un răspuns clar din partea oamenilor și chestia asta pe bune că începe să mă scoată din sărite. Parcă te ține-n loc atunci când vrei să te dezvolți.

Leave a Reply