Geci din piele, cojoace, ciorapi, portofele, jucării, multă etnie, speculă și-un popă

Cam așa aș putea caracteriza zilele orașului, care sunt acum în plină desfășurare. Aceleași tarabe pline de nimicuri ieftine vândute scump cu ocazia sărbătorii de 50% cetățeni de-o etnie deloc străină nouă.

Speculă la greu, animale de pluș cu 120 de lei cumpărate din Carrefour cu 49 de lei în urmă cu ceva săptămâni, geci din piele și cojoace în toiul verii, portofele – tone de portofele pe unele tarabe ca și cum mâine ar veni Apocalipsa și oamenii nu s-ar putea mântui fără un asemenea portofel. Multă prostie.

Prost e ăla care cumpără așa ceva, nu cel care vine și vinde, că din păcate tarabele erau venite din județe străine. A, și era și un popă acolo, de fapt călugăr. Vindea și el acatiste, icoane, tămâie, de-ale lui.

S-a denaturat aproape la maxim sărbătoarea asta. Pe tarabe nu mai găsești nimic interesant, ci doar obiecte de care în realitate nu are nimeni nevoie, la prețuri duble sau triple față de normal. Mă simt de multe ori insultat de tupeul celor care vin de obicei cu asemenea „oferte” pentru severineni.

De-asta nici nu particip. Și de mâncare, e la fel. Tot felul de cetățeni care mai de care mai ciudați vin să vândă mici și bere. Micii jumătate cu pâine dintr-o carne despre care nu știi nimic, berea scumpă și diluată probabil de vreo 3 ori. Aș fi vrut să spun că s-a transformat totul într-un bâlci ieftin dar din păcate, nici măcar ieftin nu este. Mega prețuri, toate umflate doar pentru că este sărbătoare.

Mini gogoșile pe care le luai alaltăieri cu 5 lei caserola, acum sunt 8 lei. Bătaie de joc.

Leave a Reply