10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe

Tot mai des auzim în jurul nostru de aparatele dentare fixe, au devenit oarecum o modă într-o societate orientată masiv spre cultul frumosului. Toată lumea dorește să aibă un zâmbet perfect, însă din păcate puțini sunt cei care se pot lăuda cu așa ceva fără o mică intervenție stomatologică. Aparatele dentare fixe sunt cele care reușesc să aducă în prim plan această perfecțiune mai ales în adolescență, o perioadă dificilă în care aspectul fizic contează mai mult ca oricând.

În cele ce urmează vom trece în evidență 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe. Când anume se montează, de ce se montează și mai ales care sunt beneficiile sale principale, pe lângă zâmbetul impecabil pentru care tot mai mulți tineri sunt dispuși să investească timp într-un asemenea aparat. Deși România este catalogată drept ultima țară din Uniunea Europeană din punct de vedere al frecvenței vizitelor stomatologice, tânăra generație care vine din spate e mult mai atentă cu igiena orală și dorește oarecum să aibă un zâmbet impecabil alături de o dantură excelentă.

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe

  1. Acestea se montează după vârsta de 12 ani, în special în adolescență dar și la maturitate. Dacă există părinți care doresc să monteze copiilor aparate dentare, trebuie să se orienteze către variantele mobile.
  2. Instalarea nu doare, însă perioada de disconfort după aplicarea unui aparat dentar fix este de maxim 5 zile. Problema se rezolvă prin administrarea de analgezice ușoare pe bază de ibuprofen.
  3. Trebuie folosită și periuța de dinți interdentală, aparatele dentare fixe necesită o igienă foarte atentă și e destul de logic de ce, acumulările de resturi de alimente sunt destul de periculoase.
  4. Nu trebuie consumate caramele, alune, popcorn, covrigei crocanți, acestea pot dezlipi aparatul dentar și întreg tratamentul se duce pe apa sâmbetei. Mare atenție la acest aspect.
  5. Nu trebuie mușcat din fructe precum mere, pere, piersici tari, acestea pot dezlipi aparatul dentar. Exact ca și în cazul alunelor sau caramelelor, mușcatul din fructe dure poate compromite eficiența aparatului.
  6. Poate fi folosit și pentru alinierea dinților migrați în urma parodontozei ori pentru îndreptarea dinților în vederea favorizării realizării unor lucrări protetice sau implanturi dentare corecte cu șanse mai mari de reușita.
  7. După terminarea tratamentului ortodontic se folosesc gutiere pentru a evita recidiva. Este necesară o perioadă de fixare a dinților în os în noua poziție, perioada variabila de la persoana la persoana, de până la 2 ani.
  8. Dacă nu sunt instalate la timp aceste aparate dentare pot apărea carii, necroze sau chiar gangrene cauzate de înghesuirile dinților pe maxilar. Din acest motiv se recomandă instalarea lor în perioada dinaintea adolescenței.
  9. Paradontoza se poate instala din pricina faptului că dinții sunt înghesuiți și se mișcă. Această problemă se poate corecta cu ajutorul unui aparat dentar fix, indiferent de vârstă.
  10. Aparatele dentare fixe se montează foarte rapid, sunt foarte eficiente și au un preț destul de accesibil. Cei care pot trece peste aspectul estetic nu vor avea o problemă în a apela la această soluție de îndreptare a danturii.

Acestea sunt cele mai importante 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe. Ideea e destul de simplă: prin intermediul acestor aparate, poți să eviți niște boli destul de grave, poți să obții un zâmbet perfect cu foarte puțini bani dar doar cu condiția să reușești să menții o igienă orală foarte bună și să te abții o perioadă lungă de timp de la anumite alimente dure, ce pot compromite tratamentul propriu-zis. Rămâne la alegerea voastră dacă doriți să vă îndreptați dinții cu ajutorul unui aparat dentar fix, partea bună e că acesta poate fi montat chiar și la 60 de ani. Niciodată nu e prea târziu ca să obții un zâmbet impecabil și totodată foarte sănătos.

 

Articole Recomandate

Fundatii moderne cu micropiloti In cele ce urmeaza o sa va povestesc cum a reusit unchiul meu sa darame o casa de doua ori din cauza meseriasului roman. Cred ca suntem cu totii la curent de ceea ce inseamna meseriasul roman, acel om...
Cât de dificil este să găsești un pulverizator de calitate la preț DECENT? Am avut nevoie de un pulverizator în urmă cu ceva timp pentru la țară. E clar că pentru la țară din moment ce nu ar crede nimeni că m-am apucat de agricultură în balconul garsonierei în care locuiesc....
Leasingul operațional – un concept pentru business occidental Mereu mi-am pus întrebarea de ce doresc unele companii să cumpere autoturisme? De ce țin neapărat să aibă aceste bunuri în posesie atât timp cât există leasing operațional? Ce este leasing operațio...
Aspectul fizic Traim intr-o lume in care cultul frumosului incepe sa conteze din ce in ce mai mult. Din pacate, acesta este trendul. Practic, se mizeaza pe un lucru incert si putin valoros din punct de vedere al per...
La cine apelezi când interfonul de la scara blocului este vandalizat de golani, ... Traiul în București nu este atât de simplu precum pare prin poze sau pe la TV. E foarte mare aglomerație, orașul este unul suprapopulat iar termenul de bucureștean nu prea există atâta timp cât provin...
Piata muncii din Romania In primul rand, nu stiu daca titlul este cel corect, pentru ca Romania nu mai are de mult o piata a muncii. Exista doar cateva oferte si de sute de ori mai multa cerere. Somajul atinge cote maxime in ...
5 motive pentru un acoperis cu tigla ceramica Romania din pacate este tara in care oamenii cauta lucrurile ieftine, nu calitatea. Gandim pe moment, nu pe termen lung iar acest lucru ne afecteaza destul de mult. Domeniul constructiilor iese in evi...
Ce faci cand se termina cartusul? Ei bine, mi-am exprimat de muuuulte ori parerea despre imprimante si nu as vrea sa mai revin asupra ei insa voi face totusi o simpla descriere a situatiei. Ma lupt cu imprimantele cu cerneala de ani d...

Leave a Reply