10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe

Tot mai des auzim în jurul nostru de aparatele dentare fixe, au devenit oarecum o modă într-o societate orientată masiv spre cultul frumosului. Toată lumea dorește să aibă un zâmbet perfect, însă din păcate puțini sunt cei care se pot lăuda cu așa ceva fără o mică intervenție stomatologică. Aparatele dentare fixe sunt cele care reușesc să aducă în prim plan această perfecțiune mai ales în adolescență, o perioadă dificilă în care aspectul fizic contează mai mult ca oricând.

În cele ce urmează vom trece în evidență 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe. Când anume se montează, de ce se montează și mai ales care sunt beneficiile sale principale, pe lângă zâmbetul impecabil pentru care tot mai mulți tineri sunt dispuși să investească timp într-un asemenea aparat. Deși România este catalogată drept ultima țară din Uniunea Europeană din punct de vedere al frecvenței vizitelor stomatologice, tânăra generație care vine din spate e mult mai atentă cu igiena orală și dorește oarecum să aibă un zâmbet impecabil alături de o dantură excelentă.

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe

  1. Acestea se montează după vârsta de 12 ani, în special în adolescență dar și la maturitate. Dacă există părinți care doresc să monteze copiilor aparate dentare, trebuie să se orienteze către variantele mobile.
  2. Instalarea nu doare, însă perioada de disconfort după aplicarea unui aparat dentar fix este de maxim 5 zile. Problema se rezolvă prin administrarea de analgezice ușoare pe bază de ibuprofen.
  3. Trebuie folosită și periuța de dinți interdentală, aparatele dentare fixe necesită o igienă foarte atentă și e destul de logic de ce, acumulările de resturi de alimente sunt destul de periculoase.
  4. Nu trebuie consumate caramele, alune, popcorn, covrigei crocanți, acestea pot dezlipi aparatul dentar și întreg tratamentul se duce pe apa sâmbetei. Mare atenție la acest aspect.
  5. Nu trebuie mușcat din fructe precum mere, pere, piersici tari, acestea pot dezlipi aparatul dentar. Exact ca și în cazul alunelor sau caramelelor, mușcatul din fructe dure poate compromite eficiența aparatului.
  6. Poate fi folosit și pentru alinierea dinților migrați în urma parodontozei ori pentru îndreptarea dinților în vederea favorizării realizării unor lucrări protetice sau implanturi dentare corecte cu șanse mai mari de reușita.
  7. După terminarea tratamentului ortodontic se folosesc gutiere pentru a evita recidiva. Este necesară o perioadă de fixare a dinților în os în noua poziție, perioada variabila de la persoana la persoana, de până la 2 ani.
  8. Dacă nu sunt instalate la timp aceste aparate dentare pot apărea carii, necroze sau chiar gangrene cauzate de înghesuirile dinților pe maxilar. Din acest motiv se recomandă instalarea lor în perioada dinaintea adolescenței.
  9. Paradontoza se poate instala din pricina faptului că dinții sunt înghesuiți și se mișcă. Această problemă se poate corecta cu ajutorul unui aparat dentar fix, indiferent de vârstă.
  10. Aparatele dentare fixe se montează foarte rapid, sunt foarte eficiente și au un preț destul de accesibil. Cei care pot trece peste aspectul estetic nu vor avea o problemă în a apela la această soluție de îndreptare a danturii.

Acestea sunt cele mai importante 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe. Ideea e destul de simplă: prin intermediul acestor aparate, poți să eviți niște boli destul de grave, poți să obții un zâmbet perfect cu foarte puțini bani dar doar cu condiția să reușești să menții o igienă orală foarte bună și să te abții o perioadă lungă de timp de la anumite alimente dure, ce pot compromite tratamentul propriu-zis. Rămâne la alegerea voastră dacă doriți să vă îndreptați dinții cu ajutorul unui aparat dentar fix, partea bună e că acesta poate fi montat chiar și la 60 de ani. Niciodată nu e prea târziu ca să obții un zâmbet impecabil și totodată foarte sănătos.

 

Articole Recomandate

Desigual – un brand subestimat în România Desigual reprezintă un brand celebru în Spania, cu sediul central în Barcelona, specializat în îmbrăcăminte de toate genurile, femei, bărbați sau copii. A luat naștere în 1984 sub îndrumarea fraților ...
Cauți o firmă de transport persoane serioasă pentru curse în Germania? Iată cum ... E destul de dificil să alegi din prima o companie serioasă care efectuează în condiții de siguranță maximă transport Germania de persoane. Piața este foarte aglomerată și din păcate, o bună parte dint...
Ce faci cu bradul in ghiveci cumparat pentru Craciun? Bradutii la ghiveci incep sa devina din ce in ce mai populari in Romania si asta nu din cauza faptului ca romanii sunt ecologisti inraiti si sufera de mor dupa brazii taiati din padure. Nu, brazii la ...
5 motive sa iti instalezi un interfon audio Interfoanele audio sunt printre noi de ani buni, cred ca cel putin vreo 10 in orasele mici de provincie precum Severinul, orase in care tehnologia ajunge intotdeauna mai dificil. Am avut ocazia sa tes...
Cum te poți promova eficient la un târg? Târgurile în România încep să devină din ce în ce mai populare, cu toate că oamenii au impresia că online-ul începe să acapareze încet dar sigur tot ce ține de publicitate. Din punctul meu de vedere, ...
Mare atenție la scaunele pentru living atunci când renovați încăperea O dată la câțiva ani, românii renovează casele, apartamentele și schimbă mobila. Este un obicei împrumutat oarecum de la vecinii noștri europeni, obicei pe care nu-l aveam până în urmă cu vreo 15 ani....
Ai probleme cu caderea parului? Implantul este singura solutie care da roade De multe ori ma si amuz de solutiile astea miraculoase care apar pe piata, te speli pe cap o data si incepe sa iti creasca parul ca prin minune. Barbatii dupa ce trec de o anumita varsta pot sa inceap...
Leapsa Cu Optiuni Am mai fost invitat o data sa ieu leapsa de la Probiu si n-am avut chef sa o fac. A doua oara nu mai pot sa refuz desi nici acum nu am chef de asa ceva :)) 1. Creier sau inima? Fiecare cu treaba...

Leave a Reply