10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe

Tot mai des auzim în jurul nostru de aparatele dentare fixe, au devenit oarecum o modă într-o societate orientată masiv spre cultul frumosului. Toată lumea dorește să aibă un zâmbet perfect, însă din păcate puțini sunt cei care se pot lăuda cu așa ceva fără o mică intervenție stomatologică. Aparatele dentare fixe sunt cele care reușesc să aducă în prim plan această perfecțiune mai ales în adolescență, o perioadă dificilă în care aspectul fizic contează mai mult ca oricând.

În cele ce urmează vom trece în evidență 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe. Când anume se montează, de ce se montează și mai ales care sunt beneficiile sale principale, pe lângă zâmbetul impecabil pentru care tot mai mulți tineri sunt dispuși să investească timp într-un asemenea aparat. Deși România este catalogată drept ultima țară din Uniunea Europeană din punct de vedere al frecvenței vizitelor stomatologice, tânăra generație care vine din spate e mult mai atentă cu igiena orală și dorește oarecum să aibă un zâmbet impecabil alături de o dantură excelentă.

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe

  1. Acestea se montează după vârsta de 12 ani, în special în adolescență dar și la maturitate. Dacă există părinți care doresc să monteze copiilor aparate dentare, trebuie să se orienteze către variantele mobile.
  2. Instalarea nu doare, însă perioada de disconfort după aplicarea unui aparat dentar fix este de maxim 5 zile. Problema se rezolvă prin administrarea de analgezice ușoare pe bază de ibuprofen.
  3. Trebuie folosită și periuța de dinți interdentală, aparatele dentare fixe necesită o igienă foarte atentă și e destul de logic de ce, acumulările de resturi de alimente sunt destul de periculoase.
  4. Nu trebuie consumate caramele, alune, popcorn, covrigei crocanți, acestea pot dezlipi aparatul dentar și întreg tratamentul se duce pe apa sâmbetei. Mare atenție la acest aspect.
  5. Nu trebuie mușcat din fructe precum mere, pere, piersici tari, acestea pot dezlipi aparatul dentar. Exact ca și în cazul alunelor sau caramelelor, mușcatul din fructe dure poate compromite eficiența aparatului.
  6. Poate fi folosit și pentru alinierea dinților migrați în urma parodontozei ori pentru îndreptarea dinților în vederea favorizării realizării unor lucrări protetice sau implanturi dentare corecte cu șanse mai mari de reușita.
  7. După terminarea tratamentului ortodontic se folosesc gutiere pentru a evita recidiva. Este necesară o perioadă de fixare a dinților în os în noua poziție, perioada variabila de la persoana la persoana, de până la 2 ani.
  8. Dacă nu sunt instalate la timp aceste aparate dentare pot apărea carii, necroze sau chiar gangrene cauzate de înghesuirile dinților pe maxilar. Din acest motiv se recomandă instalarea lor în perioada dinaintea adolescenței.
  9. Paradontoza se poate instala din pricina faptului că dinții sunt înghesuiți și se mișcă. Această problemă se poate corecta cu ajutorul unui aparat dentar fix, indiferent de vârstă.
  10. Aparatele dentare fixe se montează foarte rapid, sunt foarte eficiente și au un preț destul de accesibil. Cei care pot trece peste aspectul estetic nu vor avea o problemă în a apela la această soluție de îndreptare a danturii.

Acestea sunt cele mai importante 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe. Ideea e destul de simplă: prin intermediul acestor aparate, poți să eviți niște boli destul de grave, poți să obții un zâmbet perfect cu foarte puțini bani dar doar cu condiția să reușești să menții o igienă orală foarte bună și să te abții o perioadă lungă de timp de la anumite alimente dure, ce pot compromite tratamentul propriu-zis. Rămâne la alegerea voastră dacă doriți să vă îndreptați dinții cu ajutorul unui aparat dentar fix, partea bună e că acesta poate fi montat chiar și la 60 de ani. Niciodată nu e prea târziu ca să obții un zâmbet impecabil și totodată foarte sănătos.

 

Articole Recomandate

Lucruri pe care nu le stiai despre drone. Avantajele pe care le ofera si rolul p... Una dintre cele mai performante tehnologii de care dispunem in prezent este cea referitoare la drone. Acestea sunt aparate de zbor controlate din exterior, fara a fi nevoie de un pilot. Dronele sunt g...
3 motive să dăruiești coșuri cadou angajaților tăi Să fii patron într-o țară precum România nu e deloc simplu. Ai de-a face cu multe obstacole, dintre care cel mai mare este convingerea angajatului să rămână pentru mult timp în firmă. E greu să dezvol...
Ce faci cand devii parinte Sentimentele nu se pot masura si nici cumpara. Nu prea exista nici termeni de comparatie, asa ca pot spune ca bucuria de a avea un copil este inimaginabila. Scopul omului pe planeta reprezinta inca o ...
Eficienta in incalzirea locuintelor De fiecare data cand discutam despre incalzirea unui imobil, trebuie sa facem referire si la eficienta. Pe masura ce avansam ca societate, incepem sa realizam cat de importanta este economia dar si co...
Curatenie cu Philips Sa faci curat intr-un apartament cu 2 camere nu poate sa para ceva asa de dificil. Asta pana nu te apuci sa si faci ceva... Eu sunt un tip caruia ii functioneaza destul de bine atentia la detalii, asa...
Ai nevoie de lăzi din plastic pentru transport legume și fructe? Iată 5 motive s... Agricultura, legumicultura și pomicultura în România sunt oarecum într-o ușoară dezvoltare, în special după ce conaționalii noștri plecați la muncă în străinătate au decis să revină în țară și să desc...
Echipa Intr-o firma, cele mai bune rezultate apar in momentul in care toat lumea coopereaza, in momentul in care nu exista tensiuni intre angajati sau sefi si atunci cand toata lumea stie sa lucreze in echip...
3 motive să faci nunta la Palatul Noblesse Nunta este acel eveniment foarte important din viața fiecăruia dintre noi. Fiind foarte important, amintirea lui trebuie să fie una pe măsură. Se spune că o dată-n viață faci nuntă cu adevărat chiar d...

Leave a Reply