10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe

Tot mai des auzim în jurul nostru de aparatele dentare fixe, au devenit oarecum o modă într-o societate orientată masiv spre cultul frumosului. Toată lumea dorește să aibă un zâmbet perfect, însă din păcate puțini sunt cei care se pot lăuda cu așa ceva fără o mică intervenție stomatologică. Aparatele dentare fixe sunt cele care reușesc să aducă în prim plan această perfecțiune mai ales în adolescență, o perioadă dificilă în care aspectul fizic contează mai mult ca oricând.

În cele ce urmează vom trece în evidență 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe. Când anume se montează, de ce se montează și mai ales care sunt beneficiile sale principale, pe lângă zâmbetul impecabil pentru care tot mai mulți tineri sunt dispuși să investească timp într-un asemenea aparat. Deși România este catalogată drept ultima țară din Uniunea Europeană din punct de vedere al frecvenței vizitelor stomatologice, tânăra generație care vine din spate e mult mai atentă cu igiena orală și dorește oarecum să aibă un zâmbet impecabil alături de o dantură excelentă.

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe

  1. Acestea se montează după vârsta de 12 ani, în special în adolescență dar și la maturitate. Dacă există părinți care doresc să monteze copiilor aparate dentare, trebuie să se orienteze către variantele mobile.
  2. Instalarea nu doare, însă perioada de disconfort după aplicarea unui aparat dentar fix este de maxim 5 zile. Problema se rezolvă prin administrarea de analgezice ușoare pe bază de ibuprofen.
  3. Trebuie folosită și periuța de dinți interdentală, aparatele dentare fixe necesită o igienă foarte atentă și e destul de logic de ce, acumulările de resturi de alimente sunt destul de periculoase.
  4. Nu trebuie consumate caramele, alune, popcorn, covrigei crocanți, acestea pot dezlipi aparatul dentar și întreg tratamentul se duce pe apa sâmbetei. Mare atenție la acest aspect.
  5. Nu trebuie mușcat din fructe precum mere, pere, piersici tari, acestea pot dezlipi aparatul dentar. Exact ca și în cazul alunelor sau caramelelor, mușcatul din fructe dure poate compromite eficiența aparatului.
  6. Poate fi folosit și pentru alinierea dinților migrați în urma parodontozei ori pentru îndreptarea dinților în vederea favorizării realizării unor lucrări protetice sau implanturi dentare corecte cu șanse mai mari de reușita.
  7. După terminarea tratamentului ortodontic se folosesc gutiere pentru a evita recidiva. Este necesară o perioadă de fixare a dinților în os în noua poziție, perioada variabila de la persoana la persoana, de până la 2 ani.
  8. Dacă nu sunt instalate la timp aceste aparate dentare pot apărea carii, necroze sau chiar gangrene cauzate de înghesuirile dinților pe maxilar. Din acest motiv se recomandă instalarea lor în perioada dinaintea adolescenței.
  9. Paradontoza se poate instala din pricina faptului că dinții sunt înghesuiți și se mișcă. Această problemă se poate corecta cu ajutorul unui aparat dentar fix, indiferent de vârstă.
  10. Aparatele dentare fixe se montează foarte rapid, sunt foarte eficiente și au un preț destul de accesibil. Cei care pot trece peste aspectul estetic nu vor avea o problemă în a apela la această soluție de îndreptare a danturii.

Acestea sunt cele mai importante 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele dentare fixe. Ideea e destul de simplă: prin intermediul acestor aparate, poți să eviți niște boli destul de grave, poți să obții un zâmbet perfect cu foarte puțini bani dar doar cu condiția să reușești să menții o igienă orală foarte bună și să te abții o perioadă lungă de timp de la anumite alimente dure, ce pot compromite tratamentul propriu-zis. Rămâne la alegerea voastră dacă doriți să vă îndreptați dinții cu ajutorul unui aparat dentar fix, partea bună e că acesta poate fi montat chiar și la 60 de ani. Niciodată nu e prea târziu ca să obții un zâmbet impecabil și totodată foarte sănătos.

 

Articole Recomandate

Putina seriozitate Severinul se numara printre multele orase din tara asta in care seriozitatea lipseste cu desavarsire pe toate palierele. Stateam si ma gandeam zilele acestea ca in orice domeniu ai treaba te lovesti d...
Vrei sa ai si tu un zambet imaculat, de milioane? Afla cum! Primul lucru pe care il observ la o persoana care vorbeste cu mine este dantura. Acest aspect spune foarte multe despre o persoana, precum cat de ingrijita e, cat de mult ii pasa de aspectul fizic si ...
Renovari Am observat in ultimii ani o pasuine destul de mare a romanilor pentru renovari. Am amici care au reusit performanta de a renova o casa de 4 ori in decursul a 2 ani. Nu stiu cand au mai avut timp sa t...
S-o dai la unul necunoscut, nană! Să-ți cumperi o mașină second hand din România de la români, este o adevărată bătaie de cap. La capitolul comerț sau combinații, românii sunt mai răi ca țiganii. Nu o să vezi în vecii vecilor mașină s...
Mai sunt salopetele la modă? Moda în țara asta se schimbă cu viteza ciumei. Astăzi e la modă un tip de pantalon, mâine e la modă alt tip. Industria Fashion chiar lucrează în România, nu are timp de stat. Am văzut însă ieri pe str...
Licitatii online In Romania, nu exista pana acum un site in cadrul caruia licitatiile sa se desfasoare conform regulilor, in care posibilitatea de fraudare sa fie minima si in care toata lumea sa fie multumita referin...
Vrei un site cu joculete in browser pentru copii? Incearca GoKids.ro De cand internetul s-a dezvoltat oleaca mai mult, au aparut cateva site-uri care ofera joculete in browser pentru copii si nu numai. De multe ori, chiar si eu ma pierd ore bun in aceste joculete. Sunt...
Două gadgeturi pe care le-am cumpărat deși nu credeam vreodată că le voi avea... Trăind în era tehnologiei, este destul de simplu să-ți ia ochii un gadget nou apărut dar după ce stai pe gânduri puțin îți dai seama că nu prea ai nevoie de el în adevăratul sens al cuvântului. Gadget...

Leave a Reply