Home Gandurile mele De ce avem o problemă cu plata parcărilor?

De ce avem o problemă cu plata parcărilor?

5
0

Am observat că foarte multă lume, mai ales în București unde traficul este infernal din pricina mașinilor lăsate pe fie unde, oamenii au o problemă cu a plăti parcarea. Da, oamenii deși aparent își permit mașini, nu doresc să plătească pentru a-și parca mașinile legal și corect, cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată. De ce au românii o problemă cu plata parcărilor?

Ei bine, aici ar fi un pic de discutat. În primul rând, nu toți cei care dețin o mașină, își permit o mașină. Atunci când cumperi o mașină, trebuie să fii conștient de faptul că o să urmeze și responsabilități, cheltuieli, etc. Românii sunt genul acela de oameni care fac credit în bancă pentru a-și cumpăra mașini, ori se împrumută pe la amici ca să cumpere ceva mai bun, se întind mai mult decât le este pătura.

O bună majoritate a românilor, deși au mașini de mii de euro, nu-și permit să plătească un 3-4 lei pe oră pentru parcare pentru că veniturile lor sunt foarte modeste. Suntem o nație foarte opulentă, concurăm uneori țiganii în opulență. Ne place să arătăm că suntem bogați dar dacă întoarcem buzunarele de la pantaloni, nu cad două de cinci. Degeaba străzile sunt pline cu BMW și Mercedes și Volkswagen, asta nu înseamnă că cei care le-au cumpărat au bani. Mulți au făcut rate, mulți au cumpărat acele mașini datorită unor conjuncturi, alții au tras ca boii pe la sclăvăgeală comunitară, doar ca să aibă o mașină cu care să se laude, cu care să se etaleze. În societatea românească, nu mai e la modă zicala haina face omul, ci mașina face omul. Cu cât mai scumpă, cu atât mai bine. Problema e că ne-am transformat într-un popor sărac dar fudul. Foarte fudul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here