Băi nene, dar s-a scumpit RAM-ul, nu glumă

Am plătit ieri vreo 200 de lei pe 8 GB DDR3, la un magazin local din Severin. Pe net, cea mai ieftină plăcuță era undeva la 300 de lei. Băi nene, s-a întors lumea cu fundul în sus sau ce naiba se întâmplă? Cum mă 300 de lei 8 GB DDR3? Bine, am văzut că și plăcile video au suferit o infuzie serioasă de preț, din pricina celor care minează monede virtuale. La RAM, nu știu care e baiul.

Bineînțeles, nu am avut baftă cu plăcuța, am dat 200 de lei degeaba pe ea. O să trebuiască să mă duc să o schimb pentru că nu pare a fi compatibilă cu placa mea de bază. Din 8 GB îmi arată în Windows 3.4 usable. M-am uitat pe net să văd dacă găsesc cumva vreo rezolvare și nimic. Așa e când faci cârpeală, am zis să încerc să fac un mic upgrade și am făcut-o de nu se poate.

Nu știu de ce, dar am impresia că dacă mai bâzâi pe la soluții pentru a folosi cei 8 GB de RAM la adevărata capacitate, am să ajung să fac cu calculatorul ce am făcut și cu telefonul Allview. Adică o să-l iau și o să-l arunc în Dunăre, unde-i este și locul probabil. Nimic nu mă enervează mai tare decât un calculator care nu merge cum trebuie și pe care nu-l pot repara.

Am zis demult că-mi cumpăr altă unitate dar uite că nu am mai apucat. Momentan am alte priorități și sper ca pe viitor, adică anul acesta, să pun mâna pe o unitate care să nu mai facă figuri și în care să nu mai fiu nevoit să bag bani. De fapt acesta este primul upgrade pe care-l fac. Și ultimul.

Leave a Reply