Lăcomia și prostia românilor au ajuns la un nivel incredibil

Mă uitam să cumpăr un SSD second hand de pe site-urile olx, lajumate, okazii. La ce fac cu el, nu-mi trebuie nou așa că am zis să dau o raită pe net să văd cam cât costă unul nou.

Am găsit pe la 300 de lei de 240 GB, pe Altex, PC Garage, chiar și pe Emag. Sincer, mi-a surâs ideea că nou acest dispozitiv costă doar 300 de lei, am crezut că second hand, adică folosit îl voi putea cumpăra cu 150-200 de lei. Voiam să cumpăr chiar două pe care să le pun în RAID0.

Ei bine, fraților, să vezi și să nu crezi. SSD-urile de 240 GB se vând second hand, adică folosite, tot cu 300 de lei, uneori chiar și peste 300. WTF, în ce țara lui Hector Berlioz trăim fraților?

Cum e posibil ca un obiect folosit să fie mai scump decât unul nou? E incredibil, halucinant câtă prostie și câtă lăcomie există prin țărișoara asta. Mi-e silă că sunt nevoit să împart aerul cu asemenea oameni. Cum să ceri mă pe un obiect second hand la fel de mult ca pe unul nou?

Ăsta deja nu mai e comerț, nu mai e nici combinație, nu mai e nici bișniță, e tentativă de păcăleală și o insultă pentru inteligența cumpărătorului informat. Eu unul dacă aș avea un site de anunțuri aș bloca oamenii care vin cu intenții golănești, de a păcăli potențialii clienți.

Atunci când tu ceri 300 de lei pe un SSD second hand iar el nou este 299 la Altex, locul tău clar nu este în societate alături de restul oamenilor serioși. Chiar sunt pornit pe chestia asta cu prețurile pentru că ascunde o realitate destul de tristă.

 

One Response

  1. Cristian July 29, 2018

Leave a Reply