Home Gandurile mele Toată lumea cere respect dar de oferit, nimeni nu oferă

Toată lumea cere respect dar de oferit, nimeni nu oferă

48
0

Chestia asta se vede cel mai clar în stradă, când mergi cu mașina. Se claxonează, se înjură ca în țigănie doar pentru că sunt multe mașini pe șosele și se mai jenează între ele. În loc să existe respect și înțelegere, există doar nervi și prostie. Oamenii au dorința asta acerbă să se respecte regulile de circulație și în cazul în care acest lucru nu se întâmplă, iadul se dezlănțuie.

Oamenii nu mai pot să înțeleagă faptul că nu există roboți la volane, că se mai greșește din când în când. Asta nu înseamnă că trebuie să sărim la bătaie sau la înjurături.

Vrem respect dar de oferit, ciuciu. Nici un pic de înțelegere nu mai vezi prin trafic și e păcat pentru că doar cu ajutorul ei se poate obține o circulație mai fluidă, mai lipsită de pericol.

Și pe net la fel vezi, dacă îți exprimi o opinie imediat apar câțiva oameni care să te înjure doar pentru că gândești altfel. Și pe internet oamenii se plângă că nu mai există respect dar ei nu oferă niciodată celor din jur acest respect. Parcă societatea asta românească a înnebunit de tot.

Lipsa de respect are rădăcini adânci înfipte în cei 7 ani de acasă. Dacă de mic ești crescut cu respect, cu conștiință, la maturitate o să fii un tânăr respectuos. Dacă ești însă născut cu PET-ul de bere la 2L, cu manele și cu coji de semințe, sunt șanse mari ca la maturitate să nu fii capabil să oferi respect nimănui. E păcat că ne îndreptăm către o societate din care lipsește ce-i mai important: respectul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here