Tensiometrele digitale sunt printre noi de ani buni dar din păcate, piața s-a aglomerat destul de mult iar aparatele cu adevărat de calitate sunt destul de rare pe rafturile magazinelor și/sau farmaciile. Astfel, în cele ce urmează vom trece în revistă împreună pașii necesari alegerii unui tensiometru digital de calitate, capabil să indice corect, precis, la orice oră, tensiunea arterială.
4 pași în alegerea unui tensiometru digital de calitate
- Prețul – niciodată nu trebuie să ne uităm la preț atunci când vine vorba de propria sănătate. Tensiometrele de calitate costă de la 250-300 de lei în sus. Cele ieftine, pe la 100 de lei sau sub 100 de lei sunt niște chinezării care din punctul meu de vedere nu ar trebui niciodată cumpărate.
- Brandul. Contează foarte mult marca tensiometrului. Una e să cumperi o chinezărie și alta este să cumperi un tensiometru SENDO, japonez. Atât timp cât cumperi ceva de renume, un brand cunoscut, ai oarecum garanția calității. Pentru calitate maximă, recomand SENDO Advance 3.
- Garanția. Fiind vorba despre un produs care va fi folosit des, foarte des, trebuie să ne orientăm către un producător capabil să ofere atât calitate cât și garanție mare. Cei de la SENDO de exemplu oferă 5 ani garanție pentru tensiometrele lor, ceea ce e mai mult decât ok.
- Funcții. Ideea e destul de simplă la capitolul funcții. E bine să fie un tensiometru cât mai light, să nu-și prindă nimeni urechile în el. Și ar fi indicat să poată fi utilizat dintr-un singur buton. Să nu uităm că cele mai multe tensiometre sunt folosite de vârstnici, cărora nu le trebuie 10.000 de funcții.
Acestea sunt cei mai importanți pași în alegerea unui tensiometru de calitate. prețul trebuie să fie unul mediu, nici mic dar nici exagerat de mare, brandul să fie unul cunoscut cât de cât, garanția să avantajeze clientul și nu în ultimul rând, simplitatea să fie la ea acasă pentru că nimeni nu-și dorește un tensiometru în care să-și prindă urechile. Sunt patru pași simpli ușor de respectat, nu?