Ping-Pong cu zăpadă

A început Ping-Pong-ul cu zăpada. Știți voi, acel sport de iarnă în care cetățenii aruncă zăpada din curte și de pe trotuare pe carosabil, pentru ca mașinile să o calce și să o topească mai repede. E incredibil frate, unde naiba se mai întâmplă prostia asta? Să vină cetățeanul și să arunce zăpada pe stradă ca să o calce mașinile? Și cei cu plugurile să vină să le-o bage înapoi în curte.

Ce se întâmplă în țările civilizate cu această zăpadă? Păi ea este ridicată de pe stradă cu utilaje speciale, dusă în afara localității unde este ori aruncată ori topită. Nu este lăsată prin oraș până după Paște, să se topească de la sine. Dar cine să se ocupe cu asemenea chestii? Doar contractele de deszăpezire sunt făcute ca să se sifoneze bani de la stat, nu există un alt scop.

Lasă că e bun și Ping-Pong-ul cu zăpadă. Mai fac și oamenii mușchi, mai trăiesc și proprietarii de mașini ceva mai intens de fiecare dată când le fug mașinile de sub ei din pricina mormanelor de zăpadă și așa mai departe. La noi, ca la nimeni, o sălbăticie totală, o țară în care nu există grijă pentru cetățean, în care nu există respect al cetățeanului față de cetățean, o țară în care oamenilor li se rupe că se pot produce accidente din cauza faptului că aruncă zăpada pe carosabil. Ce naiba, doar să-și vadă ei problema rezolvată, restul nu mai contează. Țara lui Papură Vodă.

Dar lasă, că am auzit că vin 21 de grade de la 1 aprilie încolo și mai mult ca sigur dispare toată zăpada. Și odată cu ea vin și inundațiile celebre în România.

Leave a Reply