Home Gandurile mele Nevoia de faimă virtuală se naște din lipsa de atenție din realitate

Nevoia de faimă virtuală se naște din lipsa de atenție din realitate

40
0

V-ați întrebat vreodată de ce tinerii și copiii din ziua de azi încearcă cu disperare să aibă succes cu vlogul? YouTube e plin de astfel de exemple, care mai de care mai plictisitoare și mai inutile.

Din punctul meu de vedere, ca să aibă justificare, un vlog trebuie ori să prezinte viața unui personaj cu adevărat interesant ori să te facă la final să îți continui viața liniștit, știind că ai învățat ceva util din acel clip. Dacă ne uităm la cei mai buni „vloggeri” din România, și la 90% din totalul vlogurilor o să luăm contact cu plictiseala și cu lipsa de calitate. Ce-i îndrumă pe acești tineri să se apuce de vlog?

Păi în primul rând lipsa unei vieți în realitate. Au foarte mult timp liber și cum se simt oarecum marginalizați de societate (nu prea au prieteni), încep să dorească cu ardoare să primească și ei atenție, să fie băgați în seamă. Astfel, pentru că nu implică cine știe ce socializare, vlogul așa cum este el perceput de majoritatea youtuberilor români devine un oarecare refugiu.

Aici, vloggerii se simt bine, aceștia iau contact cu tineri la fel de retrași în spatele PC-ului ca și ei. Își creează niște lumi proprii din care din păcate nu ai ce învăța, iar personalitatea lor e prea ștearsă ca să-i urmărești din dorința de a-ți satisface pofta de entertainment românesc.

Poate că părinții ar trebui să fie mai atenți la proprii copii, să le ofere mai multă afecțiune și să-i ajute să se integreze mai bine în societate. Altfel, ajung să umple YouTube cu fel de fel de clipuri plictisitoare în încercarea de a demonstra celor din jur că sunt și ei interesanți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here